Moartea simțurilor – 31.03.2012

Adaugat la data aprilie 02, 2012 cu 3 comentarii

[FMP]http://sperantaftp3.crestin.tv/richter3/moartea simturilor.flv[/FMP]

5.463 Comentarii

 1. Si totusi, Sandel, sa stii ca Iisus te iubeste si pe tine. El nu tine cont de inteligenta omului, de capacitatea lui de a formula propozitii cu inceput si sfarsit sau de a stii unde sa puna semne de punctuatie (cum ar fi punctul de la sfarsitul propozitiei). Empatia nu poate fi pe bani deoarece, conform dexonline.ro, una dintre definitiile empatiei este: “Formă de intuire a realității prin identificare afectivă”, ori eu tocmai asta incercam sa subliniez: ca partea noastra afectiva a involuat foarte mult si tinde spre zero. (Dovada si replicile dintre noi, nu?) Poate ca tu, daca te-as plati, te-ai putea preface ca ma consideri “de bagat in seama”, dar adevarul e ca indiferent de suma tot nu m-ai considera. Pe mine nu ma intereseaza “ambalajul”, falsa empatie, cea pretinsa, ci cea reala. Totusi, cred ca si tu si eu mai avem o sansa, din moment ce urmarim astfel de emisiuni ….

 2. Andra, oamenii in ziua de azi si de miine sunt capabili de empatie, dar pe bani, tu pe ce planeta vietuiesti? chiar ti-ai intrat in rol cu circul tau religios, tu in debitul cu care delirezi ai inceput sa ai halucinatii, crezi ca esti de bagat in seama cu maimutarelile tale si noninteligenta de care dai ex., treaba ta ca mamifer de gen fem. e sa-ti perpetuezi si sa ingrijesti specia din care provii, iar poftele tale trebuie sa se tina dupa mascul, nu sa te bagi in seama unde nu-ti fierbe oala NU?
  Lasa circul masca si ocupati rolul tau foarte minor in spectacolul maimutelor- Darwin & Co, debitezi halucinant vorbe peste vorbe ¿

 3. De ce sunt oamenii incapabili de empatie azi? Parerea mea este ca din cauza:
  – educatiei (familie, scoala)
  – mediului inconjurator (prieteni, vecini, angajatori etc.)
  – mass media
  Ca sa explic:
  – Cand familia nu are timp de educatia emotionala a copilului, cand singura interactiune intre parinte si copil se refera la satisfacerea nevoilor de hrana, imbracaminte, scolarizare (financiare), copilul invata ca emotiile trebuie reprimate, inchise intr-o cutiuta undeva unde sa nu ii stea in cale pentru ca adevarta valoare sunt, in esenta, banii (care iti asigura: hrana, imbracaminte, scolarizare, placeri materiale – cum ar fi jucariile, excursiile, etc.).
  – Cand interactionezi c,u oameni (prieteni, vecini) care nu au capacitate empatica, inveti sa te porti si tu la fel. Cand incerci sa razbati in viata si vezi ca empatia te incurca, o pui deoparte, incerci sa o minimalizezi.
  – Cand vezi in fiecare zi la televizor si in ziare oameni care ucid sau care se drogheaza, cand vezi emisiuni in care, pentru bani, semeni de ai tai sunt in stare sa renunte la ultima urma de demnitate, cand auzi la radio vorbe de batjocura fata de orice, cand vezi ca mila si empatia apar doar ca modalitati de manipulare (de exemplu in campaniile electorale), atunci intregul sistem de valori devine unul care pentru Avraam, de exemplu, ar fi fost greu de inteles.
  Eu nu as vrea sa devin asa: rece, calculata, incapabila de a simti, dar … observ ca atunci cand mai ma uit la “Stirile de la ora 5” nu ma mai impresioneaza DELOC. Mi-e foarte usor sa ii critic pe oameni, sa le “spun adevarul in fata”, sa incerc sa ii corectez intr-un “mod constructiv”, dar nu pot sa le spun adevarul celor pe care ii apreciez sau pe care ii stimez pentru ca exista in mintea mea o bariera cauzata de experienta de viata care imi spune fie ca as fi considerata slaba fie ca acest lucru ar putea fi considerat o metoda de lingusire pentru a obtine ceva de la acele persoane. Totusi, gandindu-ma retrospectiv, nu am fost mereu asa, pentru ca imi amintesc ca atunci cand eram copil eram impresionata de lucrurile rele pe care le vedeam, iubeam animalele si oamenii. In timp insa, am devenit insensibila. Prin urmare NU CRED CA ACEASTA ESTE O CARACTERISTICA INNASCUTA. Sunt convinsa ca insensibilitatea este o caracteristica determinata (probaibl voit) de societate.

Lasa un comentariu