Ministerul Sănătății: Noi medicamente compensate de la 1 mai

Adaugat la data aprilie 14, 2023 cu niciun comentariu

Din 1 mai, 8 molecule inovative vor fi incluse pe lista medicamentelor gratuite şi compensate, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Potrivit estimărilor comisiilor de specialitate, aproximativ 700.000 de pacienţi vor beneficia de aceste tratamente.

Guvernul a aprobat modificarea şi completarea listei cu denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii pe bază de prescripţie medicală, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.

Noile medicamente sunt destinate pacienţilor cu boli psihice, cancer mamar, hemofilie A, dermatită atopică, spondiloartrită axială, tulburări depresive majore, pentru care au fost încheiate contracte cost-volum.

Astfel, medicii curanţi vor avea la dispoziţie noi medicamente care vor permite optimizarea tratamentului, în funcţie de particularităţile fiecărui pacient.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, anul trecut actualizarea listei medicamentelor compensate si gratuite a inclus de două ori mai multe molecule noi decât în 2021.

14.04.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu