Ministerul Energiei: Unitatea 1 de la Cernavodă a fost resincronizată la sistemul național

Adaugat la data noiembrie 20, 2023 cu niciun comentariu

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Național, a transmis duminică seară Ministerul Energiei. Unitatea s-a deconectat automat de la rețeaua națională de distribuție a energiei electrice Sâmbătă, ca urmare a vântului puternic, de cod roșu. Toate procedurile s-au derulat în parametrii tehnici normali, subliniază, încă o dată, autoritățile.

Echipele Rețele Electrice Dobrogea, împreună cu cele transferate de la zona Muntenia și cu personalul contractorilor au restabilit alimentarea cu energie electrică pentru peste 80% dintre clienții afectați de vremea severă în zone de sud-est a României, a anunțat ENEL.

După remedierea incidentelor apărute în rețeaua de medie tensiune, echipele vor rămâne pe teren pentru repararea deranjamentelor individuale și a celor colective din rețelele de joasă tensiune.

Acolo unde se va constata că remedierea durează un timp prea îndelungat, compania va conecta gospodăriile afectate la generatoare electrice, a precizat Ministerul Energiei.

“Suntem în contact permanent la nivelul Comandamentului energetic de iarnă cu toți cei implicați în rezolvarea provocărilor apărute la nivelul Sistemului Energetic Național, ca urmare a fenomenelor meteorologice extreme din zona de sud-est a României. Mulțumirile mele se îndreaptă către echipele de intervenție care și-au făcut datoria în condiții dificile. ENEL, Transelectrica și ceilalți operatori implicați au acționat cu profesionalism și promptitudine. Sistemul energetic național și-a dovedit capacitatea de a funcționa în condiții corecte în situații extreme, cu rafale de vânt care au depășit 100 km/h. Problemele apărute au fost locale, nepunând în pericol stabilitatea sistemului energetic național. În mod special le mulțumesc specialiștilor de la Nuclearelectrica pentru resincronizarea Unității 1 într-un timp foarte scurt, în cursul zilei de mâine fiind programată funcționarea la puterea nominală”, a transmis ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

sursa: TVR

20.11.2023

5.472 Comentarii

Lasa un comentariu