Mii de turci, mai ales sinistrații din sud, speră ca Recep Tayyip Erdogan și partidul său să piardă alegerile generale de duminică

Adaugat la data mai 11, 2023 cu niciun comentariu

Zeci de mii de oameni nu au nici acum un adăpost. Au rămas pe drumuri după ce locuințele le-au fost distruse de seria de cutremure devastatoare de la începutul lui februarie.

Unii sinistrați acuză guvernul că nu le-a oferit ajutor și spun că nu au curent electric și apă. Ajutoarele se distribuie inechitabil, iar costul vieții este în creștere. Totuși, problemele nu au schimbat felul în care va decurge scrutinul de duminică.

Un oficial turc spune că administrația regională din Hatay a cerut ajutor, dar a fost ignorată. Vocea oficialilor regionali nu a fost ascultată, deși la nivel central se știa că provincia este o zona seismică.

Alții spun, însă, că îi rămân loiali lui Erdogan și că doar el și guvernul pot rezolva problemele. Potrivit sondajelor de opinie popularitea partidului de guvernământ a scăzut, după seismul din februarie, la 33%, dar luna trecută a revenit la 40%. Dar, principalele probleme sunt inflația în creștere și criză economică.

Opoziția este considerată în ascensiune, mai ales după ce șase partide au format o platforma comună.

11.05.2023

5.434 Comentarii

Lasa un comentariu