Măsurile fiscal bugetare. Angajații din construcții, agricultură și industria alimentară vor plăti CASS

Adaugat la data septembrie 19, 2023 cu niciun comentariu

Proiectul de lege privind măsurile fiscal bugetare a fost pus în dezbatere publică marți dimineață de către Ministrul Finanțelor.

Proiectul are trei elemente componente: cotele de TVA, măsurile care privesc reducerea cheltuielilor bugetare – reducerea de posturi de secretar de stat, posturi de consilieri ai președinților de consilii Județene ale prefecților, dar și ale primarilor- se vor desființa 2000 posturi neocupate din aparatul public și măsurile de combatere pentru tot ceea ce înseamnă evaziune fiscală.

Sunt 82 de pagini în acest act normativ. Au fost foarte multe discuții cu mediul privat, cu sindicatele și au fost și foarte multe nemulțumiri.

Sunt măsuri ce se vor aplicate începând cu data de 1 octombrie 2023 și altele ce vor fi aplicate de la 1 ianuarie 2024. Astfel, guvernul vrea să acopere o gaură bugetară de 45 de miliarde de lei.

Astăzi la ora 16:30 premierul se va întâlni cu reprezentanții primarilor de municipii, cu reprezentanții președinților de consilii județene dar și cu primarii din comunele din România pentru a discuta. Multe dintre măsurile cuprinse în acest proiect vor avea un impact direct asupra a tot ce înseamnă administrația publică locală.

Proiectul va fi aprobat prin procedura asumării răspunderii Guvernului. Este foarte probabil ca acesta să fie aprobat prin ședință extraordinară de guvern chiar săptămâna viitoare.

sursa: TVR

19.09.2023

 

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu