Marcel Boloș: 527 de persoane vor fi excluse de pe lista beneficiarilor de carduri pentru încălzire deoarece au colocatari care înregistrează venituri foarte mari

Adaugat la data ianuarie 25, 2023 cu niciun comentariu

A început tipărirea cardurilor pentru încălzire, care vor fi distribute de la 1 februarie și vor putea fi folosite începând cu 20 februarie pentru a plata facturilor la curent. Românii cu venituri mici vor primi ajutorul pentru încălzire în două tranșe, 700 de lei luna viitoare și încă 700 de lei în septembrie. Sunt 4 milioane de beneficiari.

Pentru care statul va acorda din bani europeni 2,2 miliarde de euro. Ministrul Investițiilor Europene anunță că peste 500 de persoane vor fi excluse de pe lista de beneficiari deoarece locuiesc împreună cu rude sau alte persoane care înregsitrează venituri foarte mari.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a mers în vizită de lucru la Fabrica de Timbre.

Finanțăm locul de consum și consumul energetic la acest loc de consum și din acest punct de vedere facem aceste analize, pentru că ar fi nefiresc ca acest ajutor pentru încălzire să meargă spre acele gospodării car, iată din interogarea bazelor de date de la ANAF,  527 de beneficiari sunt cu venituri nete pe persoană, pe loc de consum peste 10 mii de euro. Realizează venituri din alte surse. Au la adresa de domiciliu fie membri ai familiei, fie colocatari, care realizează venituri, cele mai multe sunt,  din tranzacții pe piața de capital, în evidențe la Ministerul Muncii realizează venituri sub 2000 de lei, a afirmat Boloş.

În zilele următoare cardurile de energie se distribuie către direcţiile teritoriale ale Poştei Române, aşa încât procesul sperăm să decurgă în condiţii normale şi termenul de 20 februarie să fie cel de la care beneficiarii, cu ajutorul respectiv pot efectua plăţi (…) Încercăm ca, până pe data de 15 februarie, să virăm banii la Poşta Română’a spus ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Acesta a adăugat că beneficiarii care nu sunt acasă în ziua în care ar urma să se livreze cardul de energie vor fi înştiinţaţi printr-o scrisoare cu confirmare de predare-primire, iar ulterior vor urma procedurile interne ale Poştei Române.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a vizitat, miercuri, Fabrica de Timbre, cu ocazia startului procesului de printare şi împlicuire a cardurilor de energie, acordate de Guvernul României persoanelor vulnerabile în sprijin pentru plata facturilor la energie.

 

sursa: TVR

25.01.2023

5.396 Comentarii

Lasa un comentariu