Manifestații de amploare anunțate azi în Capitală, la un an de la protestul diasporei din 10 august. Restricții de circulație

Adaugat la data august 10, 2019 cu niciun comentariu

Amplu protest în Capitală, astăzi, când se împlinește un an de la mitingul antiguvernamental al diasporei din Piața Victoriei, încheiat cu intervenția în forță a Jandarmeriei. Atunci, sute de oameni i-au acuzat pe jandarmi de violență și mulți au ajuns la spital. Acum, organizatorii așteaptă un sfert de milion de participanți. Jandarmii au făcut apel la protestatari să manifeste pașnic, iar poliția rutieră a impus restricții de circulație în zona Guvernului, până diseară.

Primarul general, Gabriela Firea, a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii de la sediul Poliţiei Locale, unde evenimentele organizate în Capitală, inclusiv protestul din Piaţa Victoriei, pot fi văzute pe monitoare. “Weekend plin de evenimente în Capitală! 17 la număr, sute de mii de persoane participante. Pe monitoarele Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti se observă, deja, pregătirile”, a scris Firea pe reţeaua de socializare.  Vineri, preşedintele PNL Sector 6, consilierul municipal Ciprian Ciucu, afirma că între 8 şi 11 august, perioadă în care se desfăşoară şi mitingul din Piaţa Victoriei, primarul general îşi deleagă atribuţiile privind ordinea publică viceprimarului Aurelian Bădulescu. Gabriela Firea a reacţionat, precizând că dacă un primar îşi deleagă anumite atribuţii, nu înseamnă că se derobează de responsabilitate. “Sunt în ţară, în Bucureşti şi azi, şi pe 10 august, lucrez, deci, şi azi, şi mâine împreună cu toată echipa care se ocupă de adunările publice, pentru a asigura tot ce ţine de Primăriei Capitalei”, a declarat Gabriela Firea, conform unui comunicat transmis de Primăria Capitalei.

 

10.08.2019

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu