MAE: Atenționare de călătorie pentru SUA. Cod Roșu privind deteriorare severă a calităţii aerului din cauza incendiilor din Canada

Adaugat la data iunie 09, 2023 cu niciun comentariu

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în partea de nord-est a Statelor Unite ale Americii (Marile Lacuri, New York, Washington DC, Baltimore, Carolina de Nord, Carolina de Sud) că autorităţile locale au emis un cod roşu, până pe 11 iunie, privind deteriorarea severă a calităţii aerului din cauza particulelor de cenuşă şi elementelor nocive provenite de la incendiile de pădure din Canada.

Fumul de la aceste incendii se deplasează pe sute de kilometri deasupra teritoriului SUA, în zonele din Atlanticul mijlociu, prin nord-est şi părţi ale Marilor Lacuri, precizează MAE.

Astfel, cea mai severă deteriorare a calităţii aerului afectează zona de la nordul Atlanticului mijlociu până la areale din statul New York şi vestul regiunii New England, inclusiv coridorul New York City – Washington DC.

Calitatea aerului în aceste zone se află în categoriile de risc ridicat, variind de la “nesănătos” la “foarte nesănătos” şi “periculos”, potrivit www.airnow.gov.

surse: TVR/ Digi24

09.06.2023

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu