Lucian Cristescu: Scrisoare

Adaugat la data aprilie 14, 2017 cu 2 comentarii

Anul acesta, Organizația Mondială a Sănătății a ales, pentru Ziua mondială a Sănătății- 7 aprilie- o tema care, din an în an, devine o îngrijorare tot mai mare: „Depresia”.

Știați că la nivel mondial, 322 milioane de oameni sunt înregistrați la medic cu o formă serioasă de depresie? Iar în România sunt un milion de cazuri, doar cele înregistrate, fără să luăm în calcul multe altele rămase anonime! Și mai tulburător: depresia este a doua cauză de deces pentru tinerii între 15-29 ani!

Bun! Și ce este de făcut?

Există un singur leac de care lumea duce o disperată lipsă. Este speranța! Aceasta nu se obține prin suplimente alimentare, nici prin concedii exotice, nici prin schimbarea habitatului. Speranța este o dimensiune psihologică (ca să n-o numesc „spirituală”), pe care ți-o oferă doar certitudinea unei perspective cu bătaie lungă. Ea implică un mod de a vedea viitorul care îți poate da sens vieții și te încarcă cu împlinire sufletească și mintală.

Când toată lumea o dorește, de ce totuși speranța rămâne pentru cei mai mulți o „Fata Morgana”? De ce? Pentru că ea vine ca rezultat al adoptării unei filosofii de viață care transcende interesul pragmatic, materialismul sau senzualismul. Doar cel care privește viața dincolo de porțile învierii din moarte descoperă câtă putere poate căpăta în orice situație prin care ar putea trece.

Îmi amintesc de un tânăr medic evreu, Victor Frankl. Pe când își pregătea doctoratul la Viena, în 1943, a fost ridicat de naziști împreună cu soția și întreaga lor familie și deportat la Auschwitz. Imaginează-ți niște condiții sadice, de exterminare. Supus unor tratamente dincolo de orice limită, el supraviețuiește și devine un factor de încurajare pentru camarazii de lagăr. În 1945 este eliberat de trupele aliate. Supraviețuise împotriva oricăror șanse! În cartea sa, „Omul în căutarea sensului vieții”, acesta mărturisea că “nu cel inteligent, nici cel puternic, nici cel înzestrat cu anumite capacități excepționale supraviețuiește, ci numai cel care este condus de speranță, acea speranță care decurge din certitudinea că Cineva, acolo Sus, te iubește și că – în orice situație te-ai găsi – tu ai un rost pe pământ, pentru semeni !”

Ești în căutare de speranță… Hai, deschide Speranța TV. Vei gasi nenumarate rațiuni și motive care să-ți schimbe perspectiva despre viitor, că să traiești tu și cei pe care-i iubești.

Autor: pastor Lucian Cristescu

5.463 Comentarii

  1. Va multumim si va invitam sa urmariti programele Speranta TV: http://www.sperantatv.ro/urmareste-live

  2. este foarte frumos mesajul Dumneavoastra

Lasa un comentariu