Libertate si credinciosie – 10.11.2011

Adaugat la data noiembrie 12, 2011 cu 7 comentarii

[FMP]http://sperantaftp3.crestin.tv/dlo3/Libertate si credinciosie.flv[/FMP]

5.463 Comentarii

 1. SMP
  Locul tau nu e aici ci aici
  http://www.oxigen2.net/

 2. Rav Shaul ( apostolul Pavel) nu lua plata pentru slujba pe care o facea din iubire pt YAHSHUA ,el chiar avea slujba part-time, lucra ciucuri(corturi asa cum apare in falsa traducere greaca) care se puneau la vestimentatia evreilor pt.aducerea aminte a Legii lui YHWH , ba a si subliniat ca NU ia plata pt al sluji pe YHWH elohim creatorul cerului ,pamantului si al intregului univers, ca nu cumva sa planeze asupra lui suspiciuni cum se intimpla in dreptul dl. Butoi astazi, si sa creeze disensiuni intre credinciosi (Iudei).

 3. Ce legatura exista intre Leviti semintia lui Levi (Moise, Aaron,Zaharia) si slujitorii lui zeus (pastorii crestini) ? Niciuna ,nu mai faceti conexiuni false intre zeciuiala preotilor lui YAUE -YHWH si comertul cananit al religiilor (Babilon), nu putem amesteca minciuna cu Adevarul , Legea cu nelegiuirea si Ascultarea cu neascultarea ,suficient ca va arogati drepturi care nu va apartin (YHWH nu se schimba ) si in concluzie in numele cui vorbiti ,ca-ci YHWH nu va vorbit si nici nu va trimes .

 4. Your comment is awaiting moderation. Este aici pentru a nu se publica comentarii cu injurii. Mi se pare si normal ca site-ul unei biserici sa fie supravegheat si sa nu apara cuvinte urate pe el. Poate sa apara un alt om frustrat ca dumneavoastra dar care nu are bunul simt si sa foloseasca cuvinte porcoase. Sunteti de acord ca aceste cuvinte sa stea pe site pana un moderator le scoate? Nu e mai inteligent sa fie verificat fiecare comentariu in parte?
  In legatura cu plata pastorilor, daca cineva vrea sa il slujeasca pe dumnezeu si se face dezinteresat pastor ( poti castiga bani mult mai multi decat un pastor prin munca chiar mai usoara) trebuie neaparat sa apara cineva si sa spuna ca are in vedere cariera, averea? In lume esti mult mai bine privit fiind doctor avocat inginer arhitect decat pastor asa ca motivul carierei pica ca si cel al banilor. Un pastor nu are o slujba asa de usoara cum pare, in multe comunitati sunt probleme care trebuie rezolvate de pastor. El consiliaza in acelasi timp familii aflate in divort sau diferite probleme. Este de asemenea chemat la diferite evenimente. Cineva cu atatea responsabilitati nu vi se pare corect sa fie si platit? Sau un pastor pe langa faptul ca predica ar trebui sa-si ia un part time job din care sa traiasca si pastor sa fie “dezinteresat” ( pe nimic). Mi se pare si normal ca un pastor sa primeasca salariul cu care sa-si poata duce viata. In biblie era adusa zecimea si levitii si preotii traiau din ea. Un slujitor al lui Dumnezeu nu e cineva care sta intr-o manastire, traieste umil si face rugaciuni si matanii toata ziua, este cineva activ care invata adevarurile pe oameni si daca se dedica acestui lucru faptul ca este platit este pentru a trai nu pentru a face avere.

 5. Stimate domnule Sergiu,
  Ne pare rau ca NU aprobam comentariile in masura in care dvs. va doriti, adica INSTANT!

 6. Your comment is awaiting moderation. Este un semn al cenzurii ? Publicați doar ce dă bine cu imaginea falsă pe care doriți s-o propagați ?

 7. Câteva idei și semne se întrebare despre emisiune.

  Cum se poate vorbi despre libertate fără să ai credința că există conceptul de libertate ? Se poate despărți libertatea de credința că poți trăi libertatea ? Te poți da jos din pat dacă nu crezi că poți întreprinde această acțiune ? Ne place să ne jucăm cu conceptele ?

  Ce facem cu păstorii plătiți cărora, zice Isus (Ioan 10), nu le pasă de oile din turma lor ? Sunt pastorii (simpli carieriști mercenari ce-și fac doar meseria de predicatori) robi ai lui Cristos ?

  Își dă viața „pastorul” Butoi pentru oile sale ? Când și cum ? Sau doar se joacă cu ideea de sistem religios în care-și dorește doar atingerea unui succes interesat ? În BAZȘ nu există un sistem piramidal ?

  Vidul despre care se vorbește în emisiune nu a fost creat de pastori care se privesc doar ca o clasă de privilegiați ce trăiesc din zecimea enoriașilor ? Care a fost atitudinea d-lui Butoi pe vremea comunismului ?

  „Creștinul este credincios tării lui”, zice dl. Butoi. Cei ce au slujit Germania în timpul lui Hitler sau România în timpul lui Ceaușescu n-au fost creștini ? Noi enoriașii de rând așa eram mințiți pe vremea amintită. A înșela prin diverse metode autoritățile, chiar și prin construcția de biserici fără autorizație, erau un exemplu pentru respectarea sau eludarea legilor acelor vremuri ?

  A jongla cu ideile face parte din stilul d-lui Butoi ?

  De ce nu s-a făcut dl. Butoi chimist sau matematician ? N-a simțit vocația ascetică ?

  Cum vorbesc pastorii despre evlavie când ei sunt cele mai clare exemple de falsă evlavie ? Domnul DOLAR este din nefericire singurul Dumnezeu în atenția pastorilor. Este dl. Butoi un duplicitar ?

  A face teorie și a da citate religioase este același lucru cu a mărturisi despre credința ta prin faptele tale ?

  Umil este o falsă impresie despre imaginea de sine a omului ? Când Pavel vorbește despre acel Hristos care trăește în el, este același lucru cu studiul d-lui Butoi la Oxford ? Este dl. Butoi o imagine a lui Cristos sau doar o fiară ascunsă sub ideea de „coleg pastor”? Cum servea dl. Butoi țara când distribuia ilegal biblii poporului ? În asta constă misiunea ? Asta e tot ? Cum schimbați practic lumea ? Doar cu citate ?

  Cum este dl. Butoi un păstor dacă așteaptă să fie plătit cu bani de instituția BAZȘ ? Isus are o altă părere ? Păstorii plătiți când văd lupul lasă turma și fug la fel ca pastorul AZȘ Edmond Constantinescu peste mări și țări.

  Cum calcă pe urmele lui Cristos pastorii plătiți ? A fost și Isus doar un pastor plătit ?

  A desfințat Isus templul, preoția plătită și jertfa ? Este ekklesia doar o instituție sau o relație interumană ?

  Pastorii slujesc dezinteresat (fără plată) lui Dumnezeu sau doar unui sistem religios interesat să planteze cât mai multe biserici ? Adică un sistem interesat doar să-și mărească averile imobile ?

  Emisiunea îmi dă senzația unui ping-pong de idei ciopârțite.

Lasa un comentariu