Legea pensiilor a fost adoptată de Camera Deputaților

Adaugat la data noiembrie 21, 2023 cu niciun comentariu

Legea pensiilor a fost votată și de Camera Deputaţilor. Nu fără emoții, însă, mai ales că opoziția s-a arătat nemulțumită încă de la dezbaterile din Comisia de Muncă. Proiectul Guvernului fusese aprobat deja de senatori, săptămâna trecută, însă Camera Deputaţilor este for decizional. Prevederile noii legi intră în vigoare de la începutul anului viitor.

Legea pensiilor a fost votată în Camera Deputaților cu 199 voturi ”pentru”, 39 ”contra” și 17 abțineri. În prezența lui Marcel Ciolacu, ministrul Muncii, Simona Bucura, a susținut proiectul Guvernului.

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale: Noua lege are două elemente importante, contributivitatea și munca. Aceștia sunt cei doi piloni pe care se bazează reforma pe care o facem, astfel încât la muncă egală să avem venituri egale ale pensiilor.

Opoziția s-a arătat nemulțumită încă de la dezbaterile din Comisia de Muncă a Camerei Deputaților, unde legea a primit undă verde cu doar câteva amendamente acceptate, de la PSD și PNL. Nemulțumiți au fost și o serie de reprezentanți sindicali. Liderul Sindicatului Serviciilor de Ambulanță a anunțat chiar că a intrat în greva foamei, pentru ca noua lege nu mai prevede condiții speciale de muncă pentru ambulanțieri. În plen, parlamentarii USR și AUR s-au plâns că nu au avut timp de dezbateri și nici nu li s-a explicat sursa banilor pentru majorările prevăzute odată cu recalcularea.

sursa: TVR

21.11.2023

5.472 Comentarii

Lasa un comentariu