Legea cash-back merge la promulgare: comerciantii vor putea elibera cash la plata cu cardul

Adaugat la data mai 10, 2016 cu niciun comentariu

Legea cash-back a fost adoptata astazi de Parlament, ceea ce inseamna ca, dupa ce va fi promulgata, orice comerciant care are o cifra de afaceri de cel putin 10.000 de euro anual va putea sa elibereze numerar clientilor, la cerere, dupa ce acestia realizeaza o plata cu cardul. Micii comercianti din rural vor putea incasa comisioane de pe urma acestei operatiuni.

Magazinele in care se poate plati cu cardul bancar vor putea sa elibereze numerar in valoare de maximum 200 de lei persoanelor care solicita acest lucru, pentru a compensa lipsa bancomatelor. Proiectul a fost initiat de catre social-democratul Ioan Chelaru si contrasemnat de alti 31 de parlamentari PSD, PNL si UDMR, scrie News.ro.

Acesta prevede ca operatorii economici care permit plata cu cardul vor trebui sa elibereze, la cerere, bani in limita a 200 de lei, sub forma de “avans de numerar”. “Operatorii economici, persoane juridice, care accepta ca mijloc de plata cardurile de debit si cardurile de credit pot acorda, la cererea clientului, avansuri de numerar la terminalele de plata, indiferent daca acesta achizitioneaza sau nu bunuri sau servicii”, potrivit legii.

sursa: www.wall-street.ro

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu