Lectii din natura – ultimul episod

Adaugat la data iulie 22, 2014 cu niciun comentariu

Daca tu ai putea fi un element din natura, ce ti-ar placea sa fii si de ce? Si, mai ales, ce ai putea sa inveti de la elementul ales de tine?

La emisiunea Exploratorii, in ultimul episod din seria “Lectii din natura”, copiii ne vor povesti lucruri tare interesante, ca raspuns la intrebarile de mai sus. In plus, vom avea ocazia sa descoperim alte lectii de la cele 3 subiecte ale editiilor anterioare, prin urmatoarele activitati:

– Imagini cu insecte si detalii, plus experimentul “Depanarea firelor de matase” la care puteti utiliza urmatoarele materiale: cocon de matase, bol, apa calda, mosor, creion.
– Rebus cu pasari si cuiburile de diferite forme si realizate din materiale diverse. Pe langa joc, am pregatit o mica poveste cu titlul “Cioara uda”,
– La categoria “Seminte”, vom avea o activitate practica la care vom folosi cutiute din lemn, aracet cu uscare transparenta si, bineinteles, seminte. Tot aici ne vom amuza incercand sa facem cel mai mare sirag de margele de… popcorn.
Daisy small– Ultima categorie aduce un subiect nou pentru aceasta serie: “Plante medicinale”. Provocarea acestei categorii consta in identificarea plantelor din care sunt facute anumite ceaiuri si evitand capcanele.

Ne vedem duminica, 27 iulie, de la ora 10:00, la emisiunea Exploratorii!

Mioara Mihai
Foto: Ulf Hinze, freeimages.com

5.435 Comentarii

Lasa un comentariu