Lectii de la insecte

Adaugat la data iulie 05, 2014 cu niciun comentariu

Iti plac insectele? Cum stii sa deosebesti insectele de arahnide sau de miriapode? La emisiunea Exploratorii incepem o alta serie, cu titlul “Lectii din natura”. Pentru prima duminica din luna iulie am ales tema “Insecte”.

Imagineaza-ti ca mergi prin padure si vrei sa vezi cate insecte gasesti printre frunzele cazute si in primul strat al solului. Noi am facut un experiment si am pus intr-o cutie mare de plastic frunze, crengute si pamant luate din padure. Am adaugat si cateva exemplare de insecte si specii – capcana in acea cutie si i-am invitat pe copiii prezenti in platou sa le gaseasca si sa le identifice doar prin simtul tactil.

Un alt exercitiu de imaginatie pe care il veti putea experimenta impreuna cu noi se numeste “la panda”. Va trebui sa va faceti rost de sfoara, creta, clopotei si niste buturugi, daca sunteti in natura, sau scaune si mese, daca faceti jocul in casa. Care sunt regulile exercitiului? Le veti afla duminica, de la ora 10:00.

Ce veti mai putea invata in editia despre insecte?
– cum sa pui capcane ca sa capturezi insectele pe care vrei sa le observi
– cum arata o colectie de insecte adusa de unul dintre micii nostri colaboratori
– ce inseamna o crisalida si cum arata in realitate
– cum se poate extrage manual firul de matase de pe un cocon
– cum se face o insecta din materiale precum: paie, baloane, pioneze, material textil si alte materiale aflate la indemana noastra
– cateva lectii de viata inspirate din lumea insectelor

Ne vedem duminica,6 iulie, de la ora 10:00, la emisiunea Exploratorii. Vizionare placuta!

Mioara Mihai
Foto: Anita Berghoef, freeimages.com

5.435 Comentarii

Lasa un comentariu