Laura Codruța Kovesi a fost votată procuror-şef european. Ambasadorii statelor membre UE au dat undă verde cu 17 voturi “pentru”

Adaugat la data septembrie 19, 2019 cu niciun comentariu

Laura Codruța Kovesi a fost validată de Consiliul Uniunii pentru funcţia de procuror şef al Parchetului European. Fosta şefă a DNA a primit sprijinul a 17 state,  din cele 22 care participă la Parchetul European, în condițiile în care România a anunțat că se opune.

„Parlamentul European, prin procedura lor internă, ia act de decizia Consiliului UE de azi și validează și ei prin procedură internă ce a decis Consiliului UE. Deci nu este capăt de linie, nu e finală decizia de azi”, au explicat pentru Mediafax surse europene.

Decizia din COREPER s-a luat prin majoritate simplă, pe buletine de vot, votul fiind secret.

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan a anunțat, pe Facebook, că marți a avut loc o rundă foarte importantă de negocieri între reprezentanții Parlamentului European și ai Consiliului Uniunii Europene pe tema desemnării procurorului-șef european.

Premierul Viorica Dăncilă, a reiterat, miercuri seară, ideea potrivit căreia Guvernul nu o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, precizând că, joi, ambasadorul României la Uniunea Europeană va vota împotriva fostului procuror-șef DNA.

19.09.2019

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu