La Parlament s-au reluat, miercuri dimineaţă, dezbaterile pe marginea pachetului de legi ale Educaţiei

Adaugat la data aprilie 12, 2023 cu niciun comentariu

Sunt multe controverse pa marginea controverselor Legillor Educației.

Reprezentanții elevilor, ai părinților, dar și ai profesorilor au emis o serie de critici cu privire la unele prevederi propuse de Ministerul Educației  în Parlament.

Marți a existat o discuție pe problema examenelor separate de admitere la liceu. Reprezentanții elevilor și ai părinților au criticat această propunere, despre care spun că este inechitabilă și alimentează industria meditațiilor.

Astăzi vor fi discuții despre bacalaureat, acolo unde reprezentanții cultelor au propus introducerea Religiei ca materie optională la examen.

Reprezentanții cultelor au solicitat și eliminarea a tot ce se referă la identitate și egalitate de gen, dar aceste solicitări se lovesc de opoziția elevilor și a părinților.

De cealaltă parte, profesorii sunt îngrijorați de fenomenul violenței în școli. S-a vorbit despre ore de detenție în cadrul școlii pentru elevii cu probleme de comportament, dar și despre centre de reeducare, dar acestă idee nu se bucură de suținerea parlamentarilor.

Până în data de 18 aprilie sunt așteptate alte amendamente, urmând apoi alte dezbateri, iar la finele acestei luni, proiectele să fie aprobate de Camera Deputaților, apoi de Senat care este cameră decizională.

12.04.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu