La Moscova, opoziția a organizat cel mai mare miting din ultimii opt ani

Adaugat la data august 11, 2019 cu niciun comentariu

Cu aproape toți liderii în închisoare, opoziția rusă a ieșit în stradă a 4-a oară într-o lună ca să ceară alegeri libere la scrutinul local din septembrie. A fost cel mai mare miting organizat în ultimii 8 ani. Protestul, la care au participat peste 60 de mii de oameni a fost autorizat, dar poliția a arestat sute de persoane care se strânseseraă în fața biroului președintelui Vladimir Putin.

Ziariștii occidentali au constatat că arestările s-au făcut la întâmplare sub pretextul că manifestanții au ieșit din spațiul aprobat pentru protestul opoziției. A fost mobilizat un dispozitiv impresionant de pază și protecție și toți participanții la miting au fost obligați să treacă prin punctele de control.

Zecile de mii de oameni strânși în centrul Moscovei au strigat „Jos Țarul” și „Putin este un hoț”.

Cu puțin timp înainte de începerea manifestației, Liubov Sobol, singurul lider al opoziției care nu fusese arestat încă, anunța pe rețelele de socializare.

“Poliţia vrea să mă oprească să merg la miting, dar nu mi-e frică. Nu voi renunţa”.

Puțin mai târziu Sobol era arestată. Sub pretextul că membrii opoziției care vor să candideze la municipale nu au strâns suficiente semnături, autoritatea electorală le- a interzis întrarea în cursa electorală.

Opoziția susține că e o minciună și că de fapt partidul de guvernământ și președintele Putin s-au prăbușit în sondaje.

De o lună, rușii protestează în fiecare sâmbătă, iar comunitatea internațională a condamnat reprimarea violentă a protestelor.

11.08.2019

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu