La inceput de an 2012

Adaugat la data ianuarie 02, 2012 cu 3 comentarii

Autor: Aurel Palasan, pastor pensionar

Al miilea capitol al Bibliei, care este al treilea capitol al Evangheliei dupa Ioan, cuprinde mesajul de Anul Nou al Creatorului pentru fiecare locuitor la planetei noastre.

Acest mesaj pentru Noul An 2012 se gaseste in versetul cel mai minunat al Sfintelor Scripturi, fiind fraza cea mai importanta din intreaga literatura, o fraza care cuprinde adevarurile cele mai necesare oamenilor pentur o fericire fara de sfarsit. „Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica” (Ioan 3,16).

De ce este versetul acesta cel mai important si cel mai mare?
– Pentru ca vorbeste despre Daruitorul cel mai mare: DUMNEZEU
– Pentru ca este motivat de principiul cel mai mare si mai minunat din lume: IUBIREA
– Pentru ca se refera la gruparea cea mai mare de oameni care poate fi iubita: LUMEA
– Pentru ca mentioneaza dovada cea mai mare a iubirii: DARUIREA
– Pentru ca mentioneaza darul cel mai mare care a fost facut vreodata: SINGURUL FIU AL LUI DUMNEZEU
– Pentru ca cuprinde cea mai mare si cea mai cuprinzatoare invitatie: ORICINE
– Pentru ca singura conditie mentionata este de cea mai mare simplitate: CREDINTA
– Pentru ca intereseaza evitarea celei mai teribile soarte: PIERZAREA
– Pentru ca fagaduieste cea mai mare rasplata: VIATA VESNICA.

Golgota este axa morala a Universului, veneratul hotar al harului si al slavei in plinatatea stralucirii sale. Golgota a fost si este punctul de cotitura a istoriei Universului. Jertfa de pe Golgota ramane cel mai grandios, cel mai maret, dar si cel mai dramatic si central act al mantuirii noastre! Intelegerea si acceptarea acestui mesaj aduce salvare, eliberare, usurare sufleteasca, bucurie nesfarsita si, in final, Cerul, viata vesnica!

Foto: sxc.hu

5.436 Comentarii

  1. Sper si cred ca acest verset va cistiga inima si increderea celor mai multi oameni fata de dragostea lui DUMNEZEU . Realitatea lui Dumnezeu este atit de diferita de realitatea noastra,cit este de departe cerul de pamint . Ia doar o privire de la starea nostra de pacat ,desamagire si teama de-a fi pirdut pentru o vesnicie . Doar o privire ,un scintei de credinta la Golgota si vom gasi un FIU DE DUMNEZEU care a preferat sa ia riscul de a fi pierdut pentru vesnicie pentru TINE si pentru MINE .Si a facut asta pentru ca “atit de mult a iubit ” .Cerul ar fi fost gol fara TINE si fara MINE . Dumnzeu a dovedid apogeul DRAGOSTEI SALE prin SACRFICIUL CEL MAI INALT . Cind desamagirile vietii te cuprind si valoarea ta este in cumpana : PRIVESTE FRUNTEA INSINGERATA LUI ISUS ,ASCULTA VOCEA LUI CARE SE STINGE SUB POVARA GREA A PACATULUI SPUNIND :ATIT DE MULT TE-AM IUBIT………..

  2. Este cel mai frumos text al Bibliei, de mic copil mi-a placut acest tex si ramine mereu in inima mea. Multumim Pastorului Palasan ca a folosit acest text din Biblie ca sa ne aduca aminte de lucruriile minunate facute de Mintuitor pentru omenire. MULTUMIM.

  3. DOAMNE AJUTANE SI CURATA INIMILE NOASTRE CA ACEST MESAJ SA POATA AJUNGE IN ADINCUL SUFLETULUI NOST SA INTELEGEM CIT DEMULT NE IUBESTI!!!!!!!!!!!!LAUDAT SA FIE DUMNEZEU !!!!!!!!!!!!!!!!

Lasa un comentariu