La emisiunea Exploratorii, copiii invata despre cusaturi si impletituri

Adaugat la data martie 08, 2014 cu niciun comentariu

Ce legatura sa fie intre pluta, etamina, chip vesel cusut pe material textil, breloc, sarma plusata si fire colorate? Aceste obiecte, pe langa multe altele, fac parte din recuzita unei noi editii a emisiunii Exploratorii, editie ce continua seria “Arte si mestesuguri” si care va fi difuzata duminica, 9 martie, de la ora 10:00. Subiectul acestei editii este “Cusaturi si impletituri”.

smiley knitt chartVom discuta despre importanta cusaturilor, despre materialele necesare si despre tipurile de cusaturi pe care le putem realiza: feston, insailare, lantisor, tighel si coaserea nasturilor. Bineinteles ca demonstratiile si aplicatiile practice nu vor lipsi, iar copiii vor avea ocazia sa exerseze in joaca: sa creeze un chip vesel cu ajutorul acelor, firelor si materialelor textile.

Pe langa aceste tipuri de cusaturi practice sau decorative utilizate pe panza, avem posibilitatea sa invatam si punctul clasic sau punctul cruce, folosite la realizarea ornamentelor pe etamina sau a tablourilor de tip goblen.

In a doua parte a emisiunii am pregatit alte materiale cu care sa lucram: sarma plusata si fire de plastic. Din aceste fire de plastic invatam sa impletim in patru, iar produsul final va fi un breloc, daca ii atasam un inel potrivit.

La final, provocarea va fi ca fiecare copil sa gaseasca obiectul – cheie cu care el se identifica, dar sa si explice lectia pe care o invata de la respectivul obiect. Va dorim vizionare placuta!

Mioara Mihai

Foto 1: sxc.hu
Foto 2: tricksyknitter.com

5.435 Comentarii

Lasa un comentariu