La acest sfarsit de an, Speranța TV ți-a pregătit un program de sărbătoare

Adaugat la data decembrie 20, 2013 cu 4 comentarii

Speranța TV te invită să urmărești în ultimele doua săptămâni ale anului 2013 o serie de filme documentare și concerte de muzică sacră care îți vor umple de bucurie și de conținut vacanța de iarnă.

Surprizele încep chiar din această seară! La ora 20.00, te invităm să urmărești Concertul susținut la Biserica Italiană de corul de cameră The Royal Singers și de corul de copii The Royal Kids, acompaniați de orchestra Pro Nobile. Concertul poate fi urmărit în reluare sâmbătă, 21 decembrie, de la ora 13.00.

Concertul „Rugă la Betleem”, susținut în Sala Filarmonicii Auditorium Maximum din Cluj Napoca de formații și coruri din zona Transilvaniei, va fi transmis de Speranța TV sâmbătă, 21 decembrie de la ora 21.00, putând fi urmărit în reluare duminică, 22 decembrie, ora 14.00.

Tot duminică, dar seara de la ora 20.00, îți prezentăm un Concert umanitar care a avut loc la Palatul Culturii din Târgu Mureș. Vei putea revedea formații precum Voces, Bel Canto, Noblesse și te vei bucura de interpretarea de exepție a violonistei Sara Stroici. Concertul poate fi urmărit în reluare luni, 23 decembrie, de la ora 15.00.

Jan_Hus_Wikipedia

Jan Hus. Foto: Wikipedia.

Miercuri, pe 25 decembrie, de la ora 19.00, ți-am pregătit filmul documentar „Jan Hus”. Urmărește ecranizarea vieții unui om care a trăit într-una din perioadele dificile ale istoriei Europei, marcată de violență politică și confuzie religioasă. Descoperind în Biblie mângâiere și speranță, el a dorit să o transmită și celorlalți și a început să predice în limba poporului. Care au fost consecințele acestei decizii și ce traseu a avut viața lui Hus? Te invităm să răsfoiești pagini de istorie alături de Speranța TV! Filmul este transmis în reluare joi, 26 decembrie, de la ora 7.00.

De la ora 20.00, poți urmări Gala laureaților Vreau să cânt, care adună copii din toată țara, participanți la festivalul de muzică vocală cu același nume. Reluarea acestui concert este pe 26 decembrie, de la ora 14.00

Fideles Domini

Corul Fideles Domini din Ploiesti.
Dirijor: Mihai Nae.

Tot miercuri seara, dar de la ora 22.00, poți asculta muzică sacră într-un concert susținut pe scena Filarmonicii din Ploiești de Corul Fideles Domini și de formația Pro Nobile, sub bagheta dirijorului Mihai Nae. Reluarea acestui program este duminică, 29 decembrie, de la ora 12.00.

Viața reformatorului John Wycliff este prezentată la Speranța TV într-un film documentar pe care îl poți urmări joi, 26 decembrie, de la ora 19.00. Filmul focalizează asupra ultimilor ani ai vieții sale, în care au avut loc desprinderea sa de Biserica Catolică, realizând traducerea Bibliei în limba engleză.

Sala oglinzilor Sibiu

Concertul Orchestrei de Clopote a Institutului Teologic Adventist

Joi seara, de la ora 20.30, ți-am pregătit două concerte. Primul este „Noaptea Speranței”, un recital al Orchestrei de clopote a Institutului Teologic Adventist împreună cu violonista Sara Stroici, care a avut loc în Sala Oglinzilor a Forului German de la Sibiu. În continuare, poți urmări concertul de muzică religioasă susținut la Sala Dalles din București de formația corală Înger Alb și de grupul vocal Bel Canto. Cele două concerte pot fi urmărite în reluare pe 27 decembrie, de la ora 8.00 dimineața.

Vineri, 27 decembrie, de la ora 20.00, te invităm să vizionezi Concertul umanitar susținut de corul In Te Domine, dirijat de Jean Filip Preotesoiu, concert care a avut loc în Sala București de la Rin Grand Hotel. Reluarea acestui program se face sâmbătă, 28 decembrie, de la ora 13.00

Filmul „Dincolo de munte” poate fi urmărit la Speranța TV sâmbătă, 28 decembrie de la ora 21.00 și în reluare  a doua zi la ora 14.00. În perioada colonială, populația din Asia de sud-est a fost ținută în ignoranță și analfabetism. Un tânăr care fusese învățat de tatăl său că știința de carte înalță viața oamenilor și-a pus ținta nobilă să îi educe pe cei din tribul său. Iubirea față de ei și credința în Dumnezeu l-au făcut de nebiruit.

Duminică, 29 decembrie, de la ora 20.00 corul de copii „Vreau să cânt” vă invită să urmăriți Concertul de la Timișoara. Cele mai iubite piese ale celor mai talentați mici cântăreți vă vor însenina și relaxa.  Reluarea acestui program este pe 2 ianuarie, ora de la ora 14.00.

În ultima zi a anului 2013 avem cele mai multe surprize adunate pentru tine.

Doug Batchelor

Pastorul Doug Batchelor in timpul filmarilor de la Speranta TV

La ora 19.30, pastorul Doug Batchelor, pe care l-ai urmărit cu interes în seria de prelegeri Speranță la orizont, ți-a pregătit un mesaj spiritual pentru Noul An.

De la ora 20.00, reporterii și redactorii postului Speranța TV ți-au pregătit o retrospectivă a emisiunii „Biserica în acțiune”, adunând cele mai importante evenimente ale anului 2013.

Iar de la ora 22.00, poți urmări filmul „Adventiștii”, primul documentar al regizorului Martin Doblmeier, care subliniază rezultatele spectaculoase ale unei filosofii de viață ce consideră trupul ca fiind un templu al Duhului Sfânt.

De la ora 23.00, te invităm, timp de două ore, la un „Popas de suflet”, Ediție Specială de Anul Nou. Urmărește și ascultă muzica Speranței, pentru a avea un an calm și plin de armonie.

În prima zi a noului an, poți viziona două filme. De la ora 20.00, îți oferim documentarul despre viața misionarei Gladys Aylward. O fată săracă de la periferia Londrei este cucerită de aspirația de a merge ca misionar în China. Refuzată de organizațiile misionare, pleacă pe cont propriu, traversând cu trenul jumatate de glob, în stare de razboi nedeclarat între Rusia sovietică și China. Când japonezii invadează China, Gladys începe să primească orfani și copii abandonați. Familia ei ajunge la aproape o sută de copii, pe care îi va conduce într-o călătorie de săptămâni întregi peste fluvii și prin munți, către un loc adăpostit. O femeie minusculă, cu un Dumnezeu mare! Filmul este difuzat în reluare duminică, 5 ianuarie, de la ora 13.00.

Adventistii2

Filmul Adventistii 2

Iar de la ora 22.00, poți vedea filmul „Adventiștii 2”, realizat tot de Martin Doblmeier. Regizorul american a fost frapat de prezența activa a misionarilor medicali adventiști în întreaga lume. Pentru acest film, Doblmeier a călătorit în Haiti, în Malawi, în Brazilia amazoniană, în China, în Peru și în Republica Dominicană, pe urmele misionarilor adventiști. Reluarea acestui program se face joi, 2 ianuarie, de la ora 16.00.

„Creația” este un film de 30 de minute care nu își propune să aducă argumentul de necontestat în disputa dintre cei care cred că Dumnezeu a adus la existență universul și viața noastră și cei care explică tot ce există în termenii naturii și ai evoluției. În schimb, suntem invitați să privim ceva din frumusețea, complexitatea și valoarea vieții, în nenumaratele ei forme și să recunoaștem că toate acestea cer o Ființă inteligentă și favorabilă, care să fi creat și să susțină această bogăție de vieți, pentru care are un destin veșnic. Filmul este însoțit de pasaje celebre din Sfânta Scriptură și poate fi urmărit vineri, 3 ianuarie, de la ora 20.00, în reluare pe 4 ianuarie la ora 13.00

Îți dorim vizionare plăcută!

Echipa Speranța TV

5.398 Comentarii

  1. pace voua!!!

  2. Multumim pentru informare dar mai ales pentru conținutul programului. Este de calitate si va captiva atenția tuturor celor cărora au timp si pentru Speranta TV. Ne bucurăm si multumim celor care se ostenesc in lucrare. Paul Mortasipu

  3. Program de sarbatoare…dar ce fel de sarbatoare fiindca nu e nici ”calda” nici ”rece”!!!

  4. Pacea Domnului ce ar trebui sa fac pentru a pute urmari la televizor programele dumneavoastra mar interesa foarte mult pentru mama mea
    Domnul sa va binecuvinteze si sa va calauzeasca pasii in continuare pentru a face fapte bune cu stima si respect Elena

Lasa un comentariu