Joe Biden admite că vrea să candideze din nou la președinția SUA, în 2024

Adaugat la data aprilie 11, 2023 cu niciun comentariu

Preşedintele democrat al SUA, Joe Biden, a confirmat într-un interviu televizat că doreşte să obţină şi al doilea mandat la Casa Albă, dar a admis că, deocamdată, nu este pregătit să-şi anunţe candidatura pentru alegerile din 2024.

“Intenţionez să candidez, dar nu suntem încă pregătiţi să facem anunţul”, a declarat Biden în interviul acordat postului NBC.

El a dat de mult timp de înţeles că doreşte şi al doilea mandat prezidenţial, dar s-a exprimat mereu evaziv pe acest subiect.

În schimb, adversarul său republican la scrutinul din anul 2020, fostul preşedinte Donald Trump, şi-a oficializat deja candidatura pentru alegerile primare din cadrul partidului său. Între timp, Trump a devenit primul fost preşedinte al SUA inculpat, după ce înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016 i-ar fi oferit fostei starlete porno Stormy Daniels suma de 130.000 de dolari, pentru ca aceasta să păstreze tăcerea asupra unei relaţii pe care ei ar fi avut-o în anul 2006.

Biden s-a abţinut să comenteze inculparea lui Trump, probabil pentru a nu alimenta acuzaţiile acestuia din urmă despre desfăşurarea unui proces cu motivaţie politică împotriva lui.

Potrivit postului NBC, care menţionează surse neprecizate, principalii consilieri de la Casa Albă vor lua deciziile finale asupra lansării campaniei de realegere a lui Joe Biden.

11.04.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu