Joc si comunicare la emisiunea Exploratorii

Adaugat la data septembrie 14, 2013 cu niciun comentariu

Copiii au o noua ocazie sa afle despre comunicare la emisunea “Exploratorii”. De exemplu, cate patrate vedeti in imagine? 1? 16? 20?

30 patrateJocurile alese pentru editia aceasta au rolul de a ne ajuta sa intelegem ca fiecare poate vedea lucrurile diferit. Si e nevoie sa fim atenti atunci cand vrem sa transmitem un mesaj.

In a doua parte a emisiunii, discutam despre mijloace de comunicare precum pictogramele, hartia si instrumentele de scris, televizor, telefon, internet. La rubrica “Activitatea practica” invatam cum sa ne confectionam un model simplu de telefon cu fir.

Dar nu este suficient sa stim care sunt mijloacele de comunicare, ci ne intereseaza si regulile de bune maniere. De exemplu, cum sa fiu manierat atunci cand folosesc telefonul.

Spre final am pregatit doua jocuri in care echipele trebuie sa lucreze pe nevazute: “cu mainile in plastilina” si “deschide lacatul”. Incercam sa ne punem in pielea persoanelor nevazatoare si sa intelegem felul in care comunicam daca ne aflam intr-o astfel de situatie.

Sunteti curiosi sa aflati si cate patrate se afla in desenul amintit mai devreme? Noi am descoperit mai mult de 24. Dar raspunsul il veti afla duminica, 15 septembrie, de la ora 10:00, la Speranta TV.

Mioara Mihai, Speranta TV

5.398 Comentarii

Lasa un comentariu