Invitati de marca la Editia Speciala care urmeaza programului „Speranta la orizont”

Adaugat la data decembrie 11, 2013 cu 9 comentarii

In fiecare seara, de la ora 19.00, pastorul si scriitorul Doug Batchelor propune, intr-un mod simplu si autentic, interpretari ale unor binecunoscute pasaje biblice. Dupa prelegerea din cadrul programului „Speranta la orizont”, Speranta TV si Radio Vocea Sperantei transmit Editiile speciale realizate de Liviu Dumitrascu si Tiberiu Nica in direct la Speranta TV si radio Vocea Sperantei, la care participa invitati de valoare ai vietii culturale romanesti.

Pastorul Doug Batchelor (stanga) si traducatorul Christian Salcianu (dreapta) in cea de-a cincea seara a programului „Speranta la orizont”

Pastorul Doug Batchelor (stanga) si traducatorul Christian Salcianu (dreapta) in cea de-a cincea seara a programului „Speranta la orizont”. Foto: Claudia Tache

Cu spontaneitate si umor, Doug Batchelor trece prin filtrul personal intamplari semnificative ale oamenilor credintei, explicand Cartea Sfanta pe intelesul oamenilor care traiesc in secolul al XXI-lea. Avand el insusi o poveste de viata plina de cautari si lupte interioare, Doug Batchelor isi imagineaza framantarile si indoielile eroului biblic, care – desi a trait intr-o cu totul alta epoca – devine astfel asemanator oricarei persoane din zilele noastre.

Avand o profunda intelegere a naturii umane, pastorul american ofera speranta ca orice drum care pare fara intoarcere poate, intr-un final, sa duca spre Cer. El sustine ca orice experienta, oricat de dureroasa si lipsita de sens, poate sa fie indreptata, atata timp cat Dumnezeu este lasat sa lucreze.

Toate aceste idei sunt discutate in cadrul Editiei Speciale, la care sunt invitati atat intelectuali din mediul crestin, cat si profesori universitari laici, beneficiarii acestei dezbateri fiind ascultatorii si telespectatorii. Acestia pot adresa, in direct, intrebari legate de tema zilei, care apoi sunt discutate de cei prezenti pe platoul de filmare.

IMG_3928

Editia Speciala de marti, 10 decembrie: pastorul Liviu Dumitrascu, dr. Constantin Dinu, Acad, dr. Constantin Balaceanu-Stolnici si prof. Florin Laiu (de la stanga la dreapta). Foto: Claudia Tache

Cred ca este un eveniment extrem de laudabil, pentru ca este o manifestare culturala, in primul rand, de care ducem lipsa in momentul de fata, cu o dimenisune spirituala care, iarasi, este absolut necesara”, a declarat domnul acad. dr. Constantin Balaceanu-Stolnici. Se expune un anumit text din revelatie, se interpreteaza textul acela si totul este prezentat in asa fel incat se manifesta ca un fel de catehizare la nivel foarte inalt”. 

In cea de-a cincea seara, pastorul Doug Batchelor a prezentat tema „Curatat in Iordan”. Generalul sirian Naaman suferea de lepra in stadiul terminal. Aceasta pana cand a urmat sfatul profetului Elisei si s-a scaldat in raul Iordan, redevenind curat, sanatos. Pornind de la aceasta prezentare, invitatii Editiei Speciale au discutat despre este semnificatia leprei, a pacatului si a botezului biblic si cum este acesta din urma legat de mantuirea noastra.

„Am vazut un numar foarte mare de tineri, care au facut o deplasare destul de mare ca sa ajunga aici”, a mai adaugat domnul acad. dr. Constantin Balaceanu-Stolnici. „Este un efort de expunere, este un efort de prezenta. Toata aceasta manifestare este un succes pe care ar trebui sa il imite si alte confesiuni.

Urmariti seria de prelegeri „Speranta la orizont” in fiecare seara de la ora 19.00 pana la ora 22.00, in direct la Speranta TV si Radio Vocea Sperantei, online pe site-urile sperantatv.ro si rvs.ro si pe aplicatiile Speranta TV de pe dispozitivele mobile.

Loredana Dumitrascu

5.436 Comentarii

  1. 1 ^ Dexonline: academician
    2^ Statutul Academiei Române, în: Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 617/14.IX.2009
    3^ Statutul Academiei Oamenilor de Știință din România

  2. În România, conform art. 10, aliniat (3), din statutul Academiei Române „Titlul de academician poate fi folosit numai de membrii titulari ai Academiei Române”[2]. Prin urmare, acesta nu poate fi folosit de membrii corespondenți și membrii de onoare ai Academiei Române, de membrii Academiei Oamenilor de Știință din România[3] sau de membrii oricărei alte entități ce cuprinde termenul „academie” în titulatura sa (ex.: Academia de Științe Tehnice din România, Academia de Științe Medicale, Academia de Studii Economice, Academia de Arte Frumoase din București, Academia de Muzică Gheorghe Dima, Academia de Muzică din București, Academia de Teatru și Film).

  3. Sunt doua institutii complet diferite. Cititi aici despre Academia de Stiinte Medicale din Romania: http://www.adsm.ro/ro/istoric%2C+legisla%C8%9Bie/istoric
    “Academia are un număr fix de 190 membri titulari, 41 de membri
    corespondenți și membri de onoare din țară și străinătate. Menționam că în tot timpul
    existenței sale, Academia de Științe Medicale a constituit un for de consacrare și de
    activitate în domeniul cercetării medicale, neprimind niciodată în rândul membrilor
    săi personalități politice ale diferitelor timpuri”.

  4. Draga Loredana,
    sunt mii de studenti care absolva Academia de Studii Economice.
    Or fi toti declarati Academicieni? Nu cred.
    Tintiti si voi mai sus, lasati mediocritatea sa plece din postul acesta.

  5. PROTAGONISTII DIN PARTEA CONFESIUNII ADVENTISTE DE ZIUA A SAPTEA …AU AVUT UN INVITAT JENANT …SA NU SPUN COMPROMIS DE A DREPTUL
    ….CONSTANTIN BALACEANU STOLNICI DECONSPIRAT OFICIAL DE CATRE CONSILIUL NATIONAL DE STUDIERE A ARHIVELOR SECURITATII CA FOST COLABRATOR AVAND CONSECINTE DESTUL DE GRAVE PENTRU UN CRAINIC DE LA POSTUL EUROPA LIBERA( IN URMA INFORMATIILOR PE CARE LE-A FURNIZAT STOLNICI ,ACESTA A FOST ASASINAT ) …MAREA MASA A CREDINCIOSILOR APARTINATORI DE ACEASTA RESPECTABILA CONFESIUNE … STIU ACEST ASPECT…???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    !iata dovada …
    http://www.cnsas.ro/documente/monitoare/2007/Balaceanu%20Stolnici.pdf

  6. Domnul prof. Caius Traian Dragomir este membru al Academiei de Stiinte Medicale – http://www.adsm.ro/media/dms/MT-nov13(1).pdf (nr. 63). N-ar trebui numit academician? Daca chiar am facut o greseala, imi cer scuze si corectez. Loredana

  7. Draga Loredana,
    ati afisat pe facebook ca Domnul Caius Traian Dragomir ar fi academician.
    Poate ar fi bine sa verificati. Inca nu este academician.

  8. Cu tot respectul pentru formarea profesională a persoanelor invitate, stau şi mă tot gândesc care este scopul acestei emisiuni numită “Ediţie specială” la care sunt invitate persoane de diferite confesiuni, imediat după un program de evanghelizare al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea?!? Sau poate greşesc eu crezând că “Speranţă la orizont” este o serie de prelegeri de evanghelizare? Poate că este vorba doar de un “eveniment cultural”, iar dialogul ce îi urmează ca parte integrantă este dorinţa de recunoaştere şi apropiere interconfesională a adventiştilor, arătându-se că ceea ce credem cu toţii, fie că suntem adventişti, baptişti, penticostali, ortodocşi, catolici, etc. este corect şi toţi radiotelespectatorii trebuie să afle şi să înţeleagă acest lucru.?!.
    Ar fi frumos dacă realizatorii acestui program ar lămuri această nedumerire. Mulţumesc.

  9. Bine gandita participarea la dezbateri a unor lideri di alte biserici crestine! Ma intrebam de ce nu invitati si din Biserica lui Isus Hristos a Sfintilor din Zilele din Urma? Am observat ca sunt exprimate citez “pareri proprii” in probleme de doctrina a Evangheliei de o importanta cruciala. Persoana desemnata sa participe din partea Bisericii numita mai sus, cu siguranta ar fi lamurit acel principiu.

Lasa un comentariu