Întrebat de Pilonul II de pensii, Dragnea citează din Codul penal

Adaugat la data mai 21, 2018 cu niciun comentariu

„Nu s-a discutat, nu se discută și noi nu vom adopta nicio măsură care să ducă la desființarea Pilonului II de pensie”, a declarat liderul PSD.

„Prieteneşte, noi nu o să facem aşa ceva, dar am văzut că Orban s-a specializat în a face plângeri penale, zice aşa articolul 278 din Codul penal: «Comunicarea de informaţii false, comunicarea sau răspândirea cu ştiinţă, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, dacă fapta este de natură să aducă atingere securităţii naţionale…». O informaţie de acest gen, care este sută la sută mincinoasă, poate destabiliza într-adevăr economic şi social România şi poate aduce atingere securităţii naţionale”, a mai spus Liviu Dragnea atunci când a fost întrebat despre proiectul publicat pe site-ul Guvernului privind suspendarea contribuţiilor la Pilonul II de pensii.

Totuși, președintele PSD a explicat că nu este imposibilă sistarea temporară a plății contribuțiilor la Pilonul II dacă, în urma analizei care se face, se va lua decizia să existe o perioadă de tranziție, în care românii să opteze pentru care pilon vor să vireze banii.

„În momentul în care se va face acea analiză și dacă se va ajunge la această decizie, care este o intenție pusă în programul de guvernare, și anume să se creeze o perioadă de opțiune pentru fiecare cetățean, plata pentru Pilonul II de pensie poate fi sau nu suspendată – asta va fi ca rezultat al analizei și după o discuție cu administratorii privați ai banilor publici din fondurile din Pilonul II”, a declarat Dragnea.

El a mai spus că în Pilonul II de pensii nu sunt bani privaţi.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care Guvernul României ar intenționa să suspende plata contribuţiilor pentru pensiile administrate privat – Pilonul II – în perioada 1 iulie – 31 decembrie, potrivit unui proiect de lege publicat în programul legislativ al Guvernului României pentru acest an, perioada mai – decembrie. Proiectul care vizează suspendarea plăţii contribuţiilor pentru pensiile administrate privat, Pilonul II, în perioada 1 iulie – 31 decembrie, ar fi o propunere a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (CNSP), dar aceasta nu va fi pusă în aplicare, a susţinut, duminică, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. În plus, ea a spus că legea pensiilor va fi pusă în dezbatere la finalul actualei sesiuni parlamentare, cel mai probabil în luna iulie.

21.05.2018

5.396 Comentarii

Lasa un comentariu