În următoarele zile, îți oferim un program de sărbătoare

Adaugat la data aprilie 17, 2014 cu niciun comentariu

Speranța TV a pregătit pentru următoarele zile o serie de filme, de concerte și de ediții speciale care vor aduce atmosfera de sărbătoare în casa ta.

Începând de joi, 17 aprilie, până duminică, 21 aprilie, poți urmări cele patru episoade ale filmului “Evanghelia după Matei“. Filmul redă, cuvânt cu cuvânt, întregul conținut al Evangheliei după Matei, dar urmărește să transmită mai ales specificul ei: istorisiri dinamice, detalii care arată că Isus din Nazaret împlinește numeroase profeții ale Vechiului Testament și este, incontestabil, Mesia cel mult așteptat.

Ceea ce atrage cel mai mult atenția este profilul lui Isus, fidel tabloului din această primă Evanghelie: foarte activ și mobil, tânăr în gesturi și atitudini, extraordinar de cald și apropiat. Nu poți să nu fii cucerit de zâmbetul Său luminos, care îți spune cât de fericit este să discute cu oameni obișnuiți, să aducă vindecare, iertare și bucurie celor mai necăjiți dintre oameni, să îi ajute pe toți să redescopere ce Tată incredibil de bun avem împreună – El și noi deopotrivă.

Actorul principal, Bruce Marchiano, a trăit o autentică experiență de convertire pe parcursul pregătirii pentru rolul vieții sale. El spune: “Vei descoperi un Isus care te va mișca până la lacrimi, va umple inima ta cu biruință fericită și te va cuceri cu iubirea Sa fără pereche.”

Tot joi, 17 aprilie, de la ora 22.00, îți oferim filmul “Ultima Cină“. Bine ancorat în realitățile culturale, politice și religioase ale vremii, documentarul se concentrează asupra semnificației noi pe care Mântuitorul o dă tradiționalei mese de Paște. În felul acesta, Cina Domnului este un pod peste veacuri între eliberarea din sclavia Egiptului, din captivitatea lumii păcatului, și desăvârșirea operei de salvare a lui Dumnezeu în Isus Hristos, la a doua Sa venire.

Filmul de vineri, 18 aprilie

La ora 19.30, la Speranța TV poți urmări filmul “Paștele“. Acest documentar ne oferă prilejul să fim, ca să spunem așa, oaspeții unei familii de evrei la tradiționala masă de Paște, sărbătoarea ieșirii din Egipt. Mai mult decât să primim utile interpretări ale diferitelor elemente ale celebrării și ale mesei propriu-zise, vom fi pătrunși de atmosfera de așteptare tainică, pregătire febrilă și împlinire fericită. Dar ceea ce va lăsa cea mai puternică impresie este finalul, în care gazda ne va arăta, în detalii uimitoare, cum toate simbolurile sărbătorii de Paște s-au împlinit în Isus Hristos, Mielul lui Dumnezeu.

Muzică sacră la Speranța TV

În Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România există mai multe coruri și formații vocale, care își propun să “zidească”, an de an, un altar de închinare prin sunetele muzicii. Mântuitorul, Isus Hristos este Acela care ne generează viața, speranța si dragostea. Tinerii interpreți iubesc această modalitate de închinare, și, mai mult decât atât, dăruiesc o mare parte din timpul lor liber acesteti activități nobile, prin repetiții și pregătiri. Speranța TV continuă să susțină și să promoveze tinerii și talentele lor.

De aceea vă propunem să urmăriți vineri, 18 aprilie, de la ora 20:00, un concert desfășurat anul trecut pe scena Atenelui din Bacău. Interpretează corurile de copii Cantassimo și Celest Harmony din Bacău și Matca și Corul de Tin Harmony din Bacău.

The Royal Singers Ploiesti

Tot vineri, la ora 22.00, ți-am pregătit o Ediție Specială de o oră a emisiunii “Popas de suflet“, prezentată de Flaviana Iosif, în care vei putea asculta melodiile tale preferate, însoțite de gânduri bune pentru o seara liniștită.

Sâmbătă, pe 19 aprilie, de la ora 21:00, vă puteți delecta ascultând, timp de o oră și jumătate, concertul intitulat “Viața lui Isus”, susținut de Corul de Cameră The Royal Singers, Corul de copii The Royal Kids, Grupul instrumental Pro Nobile și soprana Mediana Grațiela Vlad. Evenimentul s-a desfășurat la Ploiești, pe scena Filarmonicii Paul Constantinescu.

Armoniile muzicii nu se opresc aici. Duminică, 20 aprilie, de la ora 11:30, vom transmite un concert deoesbit, înregistrat anul trecut pe scena Ateneului Român din București. Muzicieni cu experiență, sonorități rafinate, gesturi dirijorale elegante, acestea sunt doar câteva din motivele care vă pot inspira să vă luați o pauză pentru suflet în compania Corului Național de Cameră Madrigal.

Descoperă-L pe Isus în Drumul spre Emaus

Luni, 21 aprilie, de la ora 19:00, îți recomandăm filmul “Drumul spre Emaus“. În formă dramatică, creativ și provocator, filmul surprinde intersecția dintre două călătorii ale discipolilor lui Isus: tentativa de a se întoarce la viața lor de dinaintea întâlnirii cu Isus din Nazaret și aventura redescoperirii Celui pe care Îl priviseră ca Mesia, Îl pierduseră la Golgota și L-au redescoperit, mai clar, mai adevărat, mai puternic decât oricând. Filmul ne invită ca, asemenea celor doi călători spre Emaus, să ne întoarcem din drumul care ne îndepărtează de Isus și să Îl lăsăm să ne învețe, să ne cucerească și să trezească iarăși în noi focul iubirii și pasiunea proclamării unui Mântuitor viu în vecii vecilor.

Toate aceste filme, concerte și ediții speciale vor putea fi găsite și în arhiva Speranța TV. Îți dorim vizionare plăcută!

Echipa Speranța TV

5.435 Comentarii

Lasa un comentariu