Guvernul îngheață temporar tarifele pentru poliţele RCA. Plafonarea se face la nivelul lunii februarie 2023

Adaugat la data aprilie 05, 2023 cu niciun comentariu

Guvernul aprobă, în şedinţa de miercuri, îngheţarea temporară a tarifelor poliţelor RCA. Premierul Nicolae Ciucă a declarat la începutul ședinței de Guvern că a asumat această hotărâre din două motive: pentru a-i proteja pe asigurați și pentru ca ASF să vină cu modificări legislative în cele șase luni, cât timp tarifele vor fi plafonate.  Este inacceptabil să continuam să ne jucăm cu aceste dezechilibre produse de o companie sau alta, a subliniat premierul Nicolae Ciucă.

Săptămâna trecută am amânat decizia pentru că am simțit nevoia să continuăm dialogul și să beneficiem de mai multe date, informații legate de  modul în care această hotărâre va produce efecte. Am avut întâlniri și am condiționat această hotărâre de guvern de elaborarea în cele 6 luni a modificărilor legislative care să asigure evitarea unor astfel de derapajea spus Nicolae Ciucă.

Este ce de-a treia societate care intra în faliment pe piața asugurărilor, consider că este inacceptabil să continuam să ne jucăm cu aceste dezechilibre produse de o companie sau alta, motiv pentru care ASF împreună cu Consiliul Concurenței și ceilalți actori din piața sigurărilor trebuie să aibă un dialog onest, transparent și foarte clar vizavi de modificările legislative care trebuie să fie realizate. Eu vă asigur că nu voi accepta ca în interiorul celor șase luni această asumare să nu fie dusă la bun sfâșit, a declarat premierul la începutul ședinței de Guvern.

Premierul a adăugat că a asumat această hotărâre din două motive: pentru a-i proteja pe asigurați și pentru ca  ASF să vină cu modificări legislative.

Potrivit notei de fundamentare, prin proiect se propune “îngheţarea temporară, pentru 6 luni, a tarifelor de primă practicate de către asigurătorii RCA pentru contractele RCA încheiate ulterior datei intrării în vigoare a prezentului act normativ la nivelul tarifelor de primă proprii calculate şi practicate de către aceştia la data de 28 februarie 2023, tarife care au fost practicate anterior publicării tarifelor de referinţă de către ASF în luna martie 2023, astfel fiind asigurată o dispersie a riscurilor la nivelul pieţei de asigurări”.

05.04.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu