Guvernul a transmis sindicatelor că proiectul de ordonanță de urgenţă care prevedea măsuri drastice de reducere a cheltuielilor nu va fi adoptat în forma discutata în spațiul public

Adaugat la data aprilie 25, 2023 cu niciun comentariu

La câteva zile după apariția pe surse a proiectului de ordonanță de urgență privind reducerea cheltuielilor de la bugetul de stat, premierul a discutat cu sindicatele și patronatele.

Le-a dat asigurări partenerilor sociali că executivul nu va îngheța salariile și nu va bloca angajările în instituții. Dimpotrivă, s-a vorbit chiar de posibile noi cheltuieli, susțin liderii de sindicat.

Premierul a spus clar – este o ordonanță pe care nu o agreează, nu știe nimic de decizii politice în sensul blocării posturilor, blocării în spitale a tuturor banilor care ar fi trebuit să-i încaseze în viitor colegii pentru anul următor, că va da afară personalul și că vor fi probleme și din învățământ, și din administrație, și din sănătate. Dumnealui a spus că nu și-a asumat 100%, că acest lucru nu se va întâmpla“, a declarat Leonard Bărăscu, președinte CNSLR Frăția.

sursa: TVR Info

25.04.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu