Greva profesorilor: Elevii vin sau nu la şcoală? Negocieri pe ultima sută de metri ca orele să se ţină, totuşi, luni

Adaugat la data mai 21, 2023 cu niciun comentariu

Guvernul îi cheamă duminică la negocieri pe sindicaliştii din educaţie, cu 24 de ore înainte de greva generală. Dacă le vor fi acceptate solicitările de majorări salariale, e posibil ca luni să se ţină totuşi cursurile. O veste care i-a descumpănit pe părinţi şi elevi deopotrivă. Multe familii au vrut să profite de weekendul prelungit şi au plecat la munte sau la mare.

Greva profesorilor ar trebui să înceapă luni, 22 mai. “Am făcut o minivacanţă. Vom sta până luni dacă tot avem posibilitatea asta. Dacă se va prelungi, sperăm că nu mai mult de una, pentru că începem serviciul”, spune o mamă. “Eu nu ştiam că nu voi merge la şcoală, credeam că m-a învoit mama. Dar acum că am aflat că este grevă sunt mai fericit. Şi aş vrea să se prelungească toată săptămâna”, mărturiseşte un elev.

“Eu mă voi lupta ca procesul educaţional să nu fie întrerupt şi ca profesorii să aibă o grilă de salarizare decentă”, a declarat Ligia Deca, ministrul Educaţiei. “Au pârghiile necesare să rezolve problema, pot să o facă şi până luni dacă au bune intenţii”, consideră George Purcaru, vicepreşedintele FSLI.

sursa: Antena1/Observator

21.05.2023

 

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu