Greva generală din Educație continuă. Discuţiile dintre sindicaliști și Guvern au eșuat, din nou

Adaugat la data mai 24, 2023 cu niciun comentariu

În timp ce premierul le transmite angajaţilor din învăţământ că revendicările vor fi soluţionate în viitoarea lege a salarizării, liderii de sindicat avertizează că, fără o ofertă rapidă și concretă, profesorii nu vor renunţa la protest. Și îi invită, mâine, pe decidenții politici, în mijlocul angajaților din Educație, la o ședință a celor trei federații. De partea cealaltă, elevii şi părinţii cer garanţii că examenele naţionale vor avea loc.

Dacă greva se va întinde pe mai mult de o săptămână, atât reprezentanţii părinţilor cât şi cei ai elevilor ar fi de acord cu recuperarea orelor pierdute abia la începutul anului şcolar viitor. Premierul a transmis încă de dimineaţă că bugetul nu permite îndeplinirea tuturor revendicărilor sindicaliştilor din Educaţie în acest moment. Ţinta de deficit bugetar ar fi depăşită.

Nicolae Ciucă, prim-ministrul României. Avem o țintă de deficit pe care trebuie să o îndeplinim. Nu putem să sporim în acest moment cheltuielile, pentru că orice astfel de cheltuială produce efect pe deficit și, odată ce am pierdut controlul asupra deficitului, este clar că nu ne mai îndeplinim obiectivele.

Ulterior, într-o postare pe Facebook, premierul a transmis că cerinţele profesorilor vor fi rezolvate în Legea salarizării unitare, pe care Ministerul Muncii o va finaliza până pe 15 iulie. Sindicaliştii anunţă că joi vor organiza un marş de protest cu 15.000 de oameni. Se vor aduna în faţa Guvernului, după care vor porni în marş spre Palatul Parlamentului.

24.05.2023

5.434 Comentarii

Lasa un comentariu