Fotbalist brazilian a renunţat la un contract important pentru a putea respecta Sabatul

Adaugat la data februarie 19, 2017 cu niciun comentariu

Ressurreição („înviere”), cum îl numesc fanii, jucător al clubului Lodrina Esporte, din seria B, a fost numit anul trecut jucătorul anului, având o contribuţie importantă în promovarea echipei sale din seria C. Performanţele deosebite i-au adus și oportunitatea unui transfer la Chapecoense, club din seria A, însă acesta a refuzat-o spunând că nu ar putea respecta Sabatul[i].

Însă decizia de a respecta Sabatul nu a dus doar la pierderea oportunităţii de a juca în seria A, ci și la pierderea contractului cu Lodrina Esporte. După o serie de negocieri, clubul a anunţat că nu îi va reînnoi contractul care se va încheia în luna mai, deoarece majoritatea meciurilor din seria B sunt programate marţea, vinerea și sâmbăta.

Chiar și cunoscând consecinţele pe care decizia ar putea-o avea asupra carierei lui, Ressurreição, care la finalul lunii trecute a devenit membru al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, spune că este liniștit și că este sigur că a luat cea mai bună decizie: „Nu mă tem de consecinţe. Când am luat această decizie știam că urma să aibă consecinţe, cu atât mai mult în fotbal.”

„Am hotărât să îmi deschid inima”, își motivează Ressurreição decizia. „Convertirea m-a transformat într-un om mai bun, un soţ mai bun, un părinte mai bun și un mult mai bun profesionist. Am studiat mult Biblia și am înţeles importanţa dedicării Sabatului Creatorului”, a declarat Vitor, citat de Globo Esporte.

Reacţiile la decizia lui Ressurreição sunt dintre cele mai diverse, de la indiferenţă la mânie sau, din contră, la respect și admiraţie. Astfel, Sergio Malucelli, managerul clubului, spune că „Vitor își va urma drumul lui, iar noi pe-al nostru”, iar unii fani se întreabă de când munca a devenit păcat sau cum ar supravieţui lumea dacă nimeni nu ar mai munci sâmbăta.

Pe de altă parte, Ayrton Baptista Jr., blogger pentru Globo Esporte, îl numește pe Ressurreição un portar al credinţei.

„Nu sunt religios, însă m-a emoţionat alegerea lui Vitor”, a scris Ayrton Baptista Jr. după primul joc programat sâmbăta la care Ressurreição a ales să nu participe, acesta fiind și primul joc din ultimii doi ani în care el nu a fost titular. „Într-o lume tot mai capitalizată, cum este cea a fotbalului, Vitor își închide porţile spre ceilalţi, însă este mai aproape de sine. Și asta e ceea ce contează în viaţă”,  a continuat Baptista.


[i] Sabatul (sâmbăta) este ziua de odihnă a evreilor și a unor denominaţiuni creștine precum Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea sau Biserica Baptistă de Ziua a Șaptea. Acesta este respectat de evrei ca aducere-aminte a eliberării din robia egipteană, iar de creștini ca aducere-aminte a Genezei.

sursa: semneletimpului.ro

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu