Fostul președinte american Donald Trump spune că se așteaptă să fie arestat marți și face apel la susținătorii săi să protesteze

Adaugat la data martie 19, 2023 cu niciun comentariu

Fostul președinte Donald Trump a anunțat sâmbătă că se așteaptă să fie arestat în legătură cu ancheta procurorului districtual din Manhattan săptămâna viitoare și a făcut apel la proteste, potrivit CNN.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Trump a scris, referindu-se la el însuși, că “principalul candidat republican și fostul președinte al Statelor Unite va fi arestat marți, săptămâna viitoare”.

“Protestați, luați națiunea noastră înapoi”, a continuat fostul lider de la Casa Albă.

Trump nu a oferit detalii cu privire la motivul pentru care se așteaptă să fie pus sub acuzare, dar echipa sa juridică a anticipat că acest lucru se va întâmpla în curând și s-a pregătit în culise pentru următorii pași, notează sursa citată. Fostul președinte este așteptat să se prezinte în Manhattan în urma acuzațiilor oficiale și și-a exprimat interesul de a ține un discurs ulterior, deși rămâne de văzut dacă o va face în cele din urmă.

Trump s-ar fi plâns în privat că el crede că va fi pus sub acuzare doar pentru că procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, “îl urăște”.

Unii dintre consilierii fostului președinte l-au îndemnat în privat să nu facă apel la proteste, îngrijorați că o manifestație pe străzile din Manhattan  ar putea scăpa de sub control sau  ar semăna cu atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului.

19.03.2023

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu