Ford reduce aproximativ 10% din forța de muncă la nivel global, într-un proces de restructurare

Adaugat la data mai 21, 2019 cu niciun comentariu

Ford Motor a anunțat că va reduce aproximativ 10% din forța de muncă la nivel global, până la sfârșitul lunii august. Mișcarea face parte dintr-un proces amplu de restructurare, ce va asigura economii anuale de 600 de milioane de dolari pentru producătorul american, informează agenția Reuters, citată de Mediafax.

Directorul executiv al Ford, Jim Hackett, a transmis printr-un e-mail adresat angajaților că restructurările includ atât achiziții facultative, cât și disponibilizări.

Un purtător de cuvânt a confirmat efectele asupra locurilor de muncă. Aproximativ 2.300 de persoane, dintre cele 7.000 afectate, sunt angajate în Statele Unite, a menționat acesta.

Jim Hackett a subliniat că vor fi reduse aproximativ 20% dintre posturile managerilor de nivel superior, într-o mișcare menită să reducă birocrația și să asigure rapiditate și eficiență în adoptarea deciziilor.

“Pentru a reuși în această industrie competitivă și pentru ca Ford să fie una dintre companiile câștigătoare în contexul unui viitor aflat în continuă schimbare, este necesară o reducere a birocrației, rapiditatea proceselor decizionale, concentrarea asupra muncii calitative și reducerea costurilor”, a scris Hackett în e-mail.

Notificarea angajaților afectați din regiunea Americii de Nord va începe marți și va fi finalizată până pe 24 mai, a adăugat acesta.

Lucrările de restructurare vor continua în Europa, China și America de Sud și se așteaptă să fie finalizate până la sfârșitul lunii august.

21.05.2019

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu