“Fii schimbarea!” 22 martie, Ziua Mondială a Apei. Să facem o schimbare în propriul stil de viaţă, în modul în care folosim, consumăm și gestionăm apa!

Adaugat la data martie 22, 2023 cu niciun comentariu

Apa este cărămida de rezistenţă a construcţiei numită viaţă. Dar ea face mai mult decât să potolească setea sau să protejeze sănătatea. Apa este vitală pentru crearea de locuri de muncă și sprijinirea dezvoltării economice şi sociale a umanităţii.

Campania din acest an, intitulată “Fii schimbarea”, încurajează oamenii să facă o schimbare în propriul stil de viaţă, în modul în care folosesc, consumă și gestionează apa.

Promisiunile făcute de persoanele fizice pe site-ul campaniei vor contribui la Agenda de acțiune pentru apă – unul dintre principalele rezultate ale Conferinței ONU 2023 privind apa, care se deschide la Ziua mondială a apei, la 22 martie 2023.

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, a transmis pe Twitter sprijinul său pentru campanie, afirmând: “Lumea este departe de a-şi atinge obiectivul de a asigura apă și canalizare pentru toți până în 2030. Miliarde de oameni încă nu au apă și toalete sigure. Cu toții putem face ceva pentru a accelera schimbarea.” În calitate de persoană fizică sau în numele unei organizații, acționați astăzi!

  • Aproape toată apa dulce curgătoare din lume este apă subterană.
  • Aproximativ 40% din toată apa folosită în irigaţii provine din stratul acvifer.
  • Regiunile Asia și Pacific au cea mai scăzută cantitate de apă pe cap de locuitor din lume, iar utilizarea apelor subterane în regiune se estimează că va crește cu 30% până în 2050.
  • În America de Nord și Europa, nitrații și pesticidele reprezintă o mare amenințare pentru calitatea apei subterane: 20% din corpurile de apă subterană ale Uniunii Europene (UE) depășesc standardele UE privind calitatea bună a apei din cauza poluării agricole.

22.03.2023

5.434 Comentarii

Lasa un comentariu