Festivalul „Vreau sa cant” pentru mici instrumentisti

Adaugat la data octombrie 08, 2013 cu 6 comentarii

Speranta TV organizeaza cea de-a cincea editie a festivalului „Vreau sa cant”, destinata exclusiv muzicii instrumentale. Se pot inscrie copii si tineri care studiaza un instrument muzical de cel putin un an de zile si care au varsta mai mica de 18 ani.

Festivalului „Vreau sa cant” este un proiect realizat de Speranta TV in colaborare cu Departamentul de Tineret al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania.

VSC_Editie_Speciala 2010Filmarile au debutat in toamna anului 2010, in regiunea Moldova, pentru ca apoi sa urmeze Banatul, Oltenia, Muntenia, nordul si sudul Transilvaniei. A fost realizata si o editie speciala in cadrul comunitatii romanesti din Madrid, Spania.

Anul 2010 s-a incheiat cu Gala Laureatilor „Vreau sa cant”, un concert la care au participat copii talentati din intreaga tara, selectati pe parcursul anului, in cadrul filmarilor.

Anul 2011 a fost mai bogat in evenimente. Pe langa filmarile din Moldova, Banat, Oltenia, Muntenia, nordul si sudul Transilvaniei, echipa „Vreau sa cant” a fost chemata din nou in Madrid, dar si in alte comunitati din diaspora – copiii romanilor din Roma si Torino au dovedit intregii lumi ca au talent muzical. La finalul anului, Gala Laureatilor a avut loc atat in Romania, cat si in Spania.

Al treilea si al patrulea sezon au adus in fata publicului alti copii talentati din Romania, Spania si Italia, in 2013 echipa „Vreau sa cant” fiind invitata si in Paris, Franta. Ca in fiecare an, Gala Laureatilor ii va selectiona pe cei mai buni copii, filmarile avand loc in tara si la Castellon, in Spania.

Pe langa interpretarea vocala, multi copii studiaza instrumente muzicale, dovedindu-si talentul in biserici, dar si la concursuri scolare nationale si international. Pentru ei, Speranta TV organizeaza a cincea editie a festivalului „Vreau sa cant”, destinata muzicii instrumentale.

Inscrierea micilor instrumentisti se pot face la numarul de telefon 0743 722 266.

5.463 Comentarii

 1. Fiti binecuvantati de Domnul Dumnezeu in tot ce faceti cu putere si intelepciune divina!
  Am vizionat pe youtube cateva piese ale copiilor si sunt foarte dragute. As vrea sa va intreb daca ar putea particpa si fetitele mele de 4 si respectiv 7 ani la un astfel de festival, dar inca nu are un an de cand studiaza piannul fetita mai mare, dar canta de mica in biserica la fel ca si fetita mai mica. Au voci bune si as vrea tarrrrrrrrrrrre mult sa stiu daca organizati un festival la care sa poata canta cu vocea.
  Astept un raspuns si daca nu va cer prea mult, trimiteti-mi-l pe adresa de mail.

  Cu stima, Bianca Florescu

 2. Buna ziua,
  La Festivalul Vreau sa cant – instrumental, pot participa toti cei care doresc si au un an de studiu/instrument. Varsta maxima 18 ani. Participantul are la dispozitie 5, 6 minute timp in care canta o piesa sau doua dar sa nu depaseasca acest timp. Piesele pe care le pot interpreta sunt fie instrumentale religioase, fie clasice. Despre repertoriu mai multe detalii pot afla la numarul de telefon unde se fac si inscrierile 0743 722 266.
  Momentan sunt stabilie urmatoarele date pentru filmari:
  – 27 octombrie 2013 la Giurgiu – sala Ateneului Nicolae Balanescu incepand cu ora 12.00
  – 24 noiembrie 2013 in platoul Speranta tv.
  Toti cei care doresc sa participe si sunt interesati de aceste doua date pentru filmari, sa ma contacteze la numarul de telefon afisat mai sus.
  Pentru filmari in alte zone va vom tine la curent. (pe site,facebook, promo tv)
  Multumim

 3. regulamentul? orice concurs are un regulament in care sunt fixate piesele(daca exista eventual si o piesa obligatorie), ce gen muzical trebuie abordat, din ce perioade? sau se merge doar pe muzica bisericeasca? ce minutaj sa aiba repertoriul? doar individual sau si in trio, cvartete….orchestre…? va rog sa faceti si aceste mentiuni f importante pentru a sti apoi ce sa facem. este o idee formidabila si o apreciem f mult. cu stima!

 4. cand va incepe urmatoarea editie “vocal”ci cum se procedeaza pt inscriere?
  va rog un raspuns….

 5. si totusi,cand va incepe?

 6. Buna ziua!
  As vrea sa stiu ce permite regulamentul de organizare a concursului, ce repertoriu este permis, daca sunt categorii de varsta, in mare cat de mult se aseamana cu un concurs laic de interpretare instrumentala de muzica culta. de asemenea este interesant si cine va face parte din juriu, sper ca veti alege pedagogi destoinici, nu asa zisii muzicieni din cadrul bisericilor locale ce nu au habar de literatura muzicala specifica programei din scolile vocationale de arta!
  Cu stima!

Lasa un comentariu