Femeile credincioase trăiesc mai mult

Adaugat la data martie 08, 2017 cu niciun comentariu

Cercetătorii au evaluat practicile religioase a 92.395 de femei cu vârste cuprinde între 50 şi 79 de ani, analizând legătura dintre participarea regulată la serviciile religioase şi confortul psihic şi optimismul care derivă din aceasta. Mai mult, studiul publicat în revista Psychology and Health, a arătat că mersul regulat la biserică reduce riscul de deces cu aproape 20%, potrivit einstein.yu.edu.

„Interesant este că, în cazul de faţă, scăderea ratei mortalităţii nu poate fi explicată în întregime prin factori precum sprijinul prietenilor, relaţiile sociale sau stilul de viaţă sănătos”, a spus profesorul Eliezer Schnall, autorul principal al studiului. „Aici este ceva ce noi nu înţelegem. E posibil să fie vorba despre factori necunoscuţi”, a adăugat el.

Pentru a evalua impactul religiozităţii asupra mortalităţii şi morbidităţii, cercetătorii au analizat diverse variabile: apartenenţa religioasă, frecvenţa participării la serviciile religioase, legătura dintre bolile coronariene şi confortul psihic, condiţiile decesului.

Concluzia cercetătorilor a fost că studiul necesită investigaţii suplimentare prin care să se analizeze cum anume este tradusă religiozitatea de către mecanismele biologice şi care este legătura cu rata de supravieţuire.

sursa: semneletimpului.ro

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu