Familia Sperantei se mareste: lansarea postului Hope Channel in Filipine

Adaugat la data octombrie 26, 2013 cu niciun comentariu

Devir Magaad se foloseste de forta lui fizica pentru a conduce un pedicab – o tricicleta cu un scaun larg pentru pasageri si cu portbagaj – pe strazile orasului Cagayan de Oro, capitala provinciei Mindanao a Republicii Filipineze. Pentru munca lui anevoioasa, el castiga, probabil, 5 dolari pe zi.

Desi Magaad nu este inca membru al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, el a fost impresionat si inspirat de mesajul adventist si de potențialul unei televiziuni crestine precum Hope Channel. De aceea, el este hotarat sa doneze 50 de pesos filipinezi (aproximativ 1,16 dolari americani) pentru a contribui la dezvoltarea acestui proiect.

„Sunt foarte hotarat sa fac aceasta donatie”, a declarat Magaad intr-un interviu acordat in timpul vizitei sale intr-un birou al Bisericii Adventiste. „Sunt foarte fericit sa contribui la lucrarea Domnului!”.

Umbrele la inaugurarea Hope Channel Cagayan de Oro

Umbrele la inaugurarea Hope Channel Cagayan de Oro

Aceasta atitudine, intarita de angajamentul a milioane de oameni de pe intregul pamant, au propulsat Hope Channel, televiziunea Conferintei Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, la o retea formata din 15 canale care transmit programele prin satelit, cablu si internet, acoperind mapamondul si folosind mai mult de 12 limbi. In cadrul celui de-al XIII-lea Consiliu Anual al Bisericii s-au sarbatorit 20 de ani de la lansarea Hope Channel si, cu aceasta ocazie, a fost lansata formal statia din Filipine.

Brad Thorp, presedintele Hope Channel, a rememorat o „istorie a miracolelor” pe parcursul dezvoltarii retelei. In ultimii cativa ani, Germania si-a ajustat standardele de transmisiune, astfel incat o televiziune de nisa, religioasa, sa poata fi receptionata la nivel national – lucru care nu a fost posibil timp de peste 60 de ani. Brad Thorp a mai subliniat ca Hope Channel Germania a fost prima statie de acest tip care a primit o licenta de transmisie de la guvernul german. O licenta similara a fost aprobata in Bulgaria si o cerere similara se afla pe lista de asteptare in Rusia.

In anul 2009, reteaua prin satelit DirecTV, cea mai vasta retea americana, a oferit postului Hope Channel accesul la cei 20,2 milioande de abonati din Statele Unite. O astfel de oportunitate ar fi costat, in mod normal, 20 de milioane de dolari, insa a fost oferita gratuit pentru Hope Channel.

De-a lungul timpului, Hope Channel s-a extins in Orientul Mijlociu si Africa de Nord, India si China, avand 65.000 de ore de program disponibil pentru difuzare. Toate aceste programe nu raman fara rezultat, Brad Thorp citandu-l pe presedintele Diviziunii Sud Americane, Erton Köhler, care a remarcat faptul ca „in fiecare saptamana, mii de oameni vin la Isus prin Hope Channel”.

dynamic living - hope channel phillipines

Emisiunea Dynamic Living la Hope Channel Phillipines

Acestea sunt scopurile pentru care a fost initiata o campanie: cei un milion de adventisti filipinezi s-au angajat sa doneze cate 20 de pesos, adica aproximativ 46 de centi, in fiecare Sabat pentru urmatorii cinci ani. In aceasta campanie este implicat si Magaad, conducatorul de pedicab din Cagayan de Oro.

„Cand am aflat prima data acest lucru, am plans”, a declarat Thorpe. „Aceasta este viziunea noastra, asa putem transmite Evanghelia in marile orase”. Prin intermediul emisiunilor difuzate in Filipine, mesajul Bibliei va ajunge la multi oameni, chiar in casele lor, in contextul in care nu exista nicio alta cale de a-l transmite.

Presedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, Ted N.C. Wilson, a adaugat: „Hope Channel este o cale prin care Lumina ajunge la oameni. Ii felicit pe conducatorii bisericii din Asia de Sud si Pacific pentru aceasta realizare”. Presedintele a mai adaugat: „Fie ca mii de oameni sa ajunga in Cer prin intermediul acestei televiziuni!”.

Mark A. Kellner, Adventist Review

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu