Familia lui Michael Schumacher dă în judecată o revistă care a publicat un interviu fals, generat de inteligența artificială, cu marele campion

Adaugat la data aprilie 22, 2023 cu niciun comentariu

Familia fostului pilot de Formula 1 Michael Schumacher a anunțat că dă în judecată o revistă germană care a publicat un așa-zis interviu cu marele campion, generat însă de inteligența artificială.

Ultimul număr al revistei Die Aktuelle îl are pe Schumacher pe copertă și un titlu care anunță primul interviu cu acesta din ultimul deceniu. În articol era însă clar că răspunsurile la întrebările jurnaliștilor erau de fapt generate de un program de inteligență artificială.

Articolul include citate false atribuite lui Schumacher despre  viaţa sa de familie după accident şi despre starea de sănătate. Sabine Kehm, purtătoarea de cuvânt a familiei Schumacher, a declarat că aceasta intenţionează să se adreseze justiţiei.

Michael Schumacher nu a mai fost văzut în public din 2013, când a suferit un grav accident la schi, în Alpii francezi. De atunci, familia a avut grija să-i protejeze viața privată, a limitat drastic accesul altor persoane și oferă sporadic informații despre starea sa de sănătate.

Într-un documentar din  2021, soția lui Schumacher a povestit că locuiesc împreună, fac terapie și încearcă pe cât posibil să fie o familie.

Michael Schumacher este cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1: are şapte coroane, la egalitate cu Lewis Hamilton. S-a trezit din comă la şase luni după accident și a fost transferat la un centru de reabilitare din Lausanne, Elveţia, iar de acolo la cabana familiei din Gland, amenajată special pentru a-i oferi îngrijirea corespunzătoare. Campionul german se mai afla aici în 2021, când a fost lansat  documentarul „Schumacher”.

22.04.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu