Expunerea țigărilor în vitrine și rafturi ar putea fi interzisă prin lege

Adaugat la data septembrie 24, 2019 cu niciun comentariu

Fumatul trebuie și poate fi descurajat mai ales în rândul adolescenților. O metodă ar fi vânzarea țigărilor doar în tutungerii și nu la vedere și în orice magazin așa cum se întâmplă acum. Este o inițiativă parlamentară care vrea să elimine “tentația fumatului” prin expunerea produselor din tutun. Micii comercianți nu sunt deloc bucuroși. Dacă nu ar mai vinde țigări, ar câștiga mai puțin.

Micii comercianți susțin că măsura le-ar putea pune și alte probleme.

Inițiatorii legii propun că țigările să fie vândute la raft doar în tutungerii.

Părerile clienților sunt împărțite.

Alte țări europene au luat deja măsuri.

În Franța țigările se pot cumpăra doar din tutungerii. Este interzisă comercializarea țigărilor în supermarketuri sau în benzinării. Guvernul Franței are în vedere și descurajarea consumului de tutun prin creșterea prețurilor. Până anul viitor un pachet va ajunge să coste zece euro.

Fumătorii spanioli își pot cumpăra tutunul doar din tutungerii sau din baruri unde există mașini automate de țigări care trebuie deblocate însă cu o telecomandă. Această metodă a fost impusă prin lege pentru a evita fumatul în rândul minorilor.

Proiectul de lege conține și alte restricții privind vânzarea și consumul produselor din tutun și intră în curând în dezbaterea Senatului. Deputații vor da votul final.

24.09.2019

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu