Exploratorii primesc indicii si ghicesc “profesia saptamanii”

Adaugat la data noiembrie 10, 2013 cu niciun comentariu

Prima duminica din noiembrie, la emisiunea Exploratorii, a fost dedicata unei profesii cu… gust.

Copiii au fost foarte rapizi in analizarea indiciilor de la jocul “Stafeta vesela” si “Identifica alimentele dupa miros si gust”. Si pentru ca invitata noastra, doamna Lucica Simion, le-a oferit explicatii suplimentare la jocul cu ustensile folosite in bucatarie, copiii au decis: tema zilei este “bucatar”.

Doamna Simion ne-a povestit de ce a ales aceasta ocupatie, cum se alcatuieste un meniu si de ce este important sa ne hranim cu alimente sanatoase.

bruschettiBineinteles ca nu putea lipsi activitatea practica. Am invatat 3 retete simple, pe care le pot face si copiii. La prima reteta baietii au prajit painea si au uns-o cu un sos facut din granule de usturoi si ulei, iar fetele au fost foarte harnice si au tocat toate rosiile. Apoi le-au amestecat cu busuioc, patrunjel si sare. Amestecul de rosii se pune peste painea prajita si putem servi “Bruschete cu rosii”.

A doua reteta este pe baza de soia – “Icre de soia”. La desert am servit mingiute dulci, din ingrediente naturale, date prin nuca de cocos.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre ingredientele necesare si modul de preparare, puteti vedea emisiunea arhivata aici: Exploratorii: Bucatar Lucica Simion.

Iar pentru maine, 10 noiembrie, de la ora 10:00, sunteti invitati sa puneti indiciile cap la cap si sa descoperiti ce profesie are invitatul nostru. Iata indiciile: postura, coloana, exercitiu fizic, recuperare, atingere. V-ati dat seama?

Mioara Mihai, Speranta TV

Foto: sxc.hu, simplyrecipes.com

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu