Exploratorii invata tehnici de supravietuire (ultimul episod)

Adaugat la data februarie 22, 2014 cu niciun comentariu

Azi iti propunem un alt exercitiu: imagineaza-ti ca esti pe un traseu montan, dar rezervele de apa s-au terminat si nu este niciun izvor in apropiere. Ce vei face? Vei bea orice ti se pare ca iti va potoli setea?

La emisiunea Exploratorii, in ultimul episod din seria “Supravietuire”, vom discuta in prima parte a editiei despre sete. Invitatul nostru, Horatiu Meglea, ne va oferi explicatii cu privire la importanta apei pentru corpul uman, ce ai de facut ca sa nu te deshidratezi, cum poti pacali setea sau ce este important sa nu bei, daca vrei sa supravietuiesti.

Urmeaza si aplicatia: cum faci rost de apa pe timpul iernii sau, mai complicat, pe timpul verii.

A doua parte a acestei editii are ca subiect nodurile care ne pot fi utile in situatii de criza: noduri precum doiul simplu, optul de strangere sau cabestan, nodul svab si prusac, nodul bulin, zis si latul de salvare. De asemenea, invatam sa diferentiem o sfoara alcatuita din fibre naturale de o sfoara sau o coarda sintetica. Va intrebati care este testul pentru diferentiere? Surpriza!

Ultima parte a emisiunii este dedicata catararii: cand ai nevoie sa te cateri, ce poti folosi pentru a te catara mai usor sau pentru a ajuta pe cineva cazut intr-o zona mai joasa. Ce credeti ca vom urmari la aplicatia practica? Felul in care poti scoate o persoana aflata intr-un loc mai jos decat locul in care te afli tu si… catararea in copac – exemplificata foarte bine de catre Stefan Cosman.

Pentru ca aceasta editie a fost filmata in natura, veti avea ca “bonus” si imagini cu peisaje deosebite. Asa ca… ne vedem duminica, 23 februarie, incepand cu ora 10:00, la emisiunea Exploratorii.

Va dorim vizionare cu folos!

Mioara Mihai

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu