Exploratorii invata sa creeze opere de arta din hartie

Adaugat la data martie 01, 2014 cu niciun comentariu

In luna Martie, la emisiunea Exploratorii, avem o noua propunere: o serie de cinci editii despre Arte si Mestesuguri.

origami flowerDuminica, 2 martie, de la ora 10:00, va fi difuzata editia cu titlul “Quilling, Origami si Kirigami”. Origami este arta de a impaturi hartia. Vom prezenta cateva notiuni introductive si vom invata sa construim un obiect modular – realizat din mai multe elemente care se imbina.

Kirigami aduce in plus, pe langa plierea hartiei, un nou element: foarfeca. Este arta care cere multa indemandare si atentie la detalii, mai ales atunci cand trebuie sa taiem hartia, pentru a obtine modelul dorit. Pentru partea practica am pregatit flori taiate din hartie, folosind regulile care se aplica pentru fulgii de zapada realizati in tehnica Kirigami.

quilling-birdUltima parte a emisiunii va avea ca subiect tehnica Quilling. Si pentru a afla cat mai multe lucruri despre arta rularii hartiei, pentru a invata cum se fac formele de baza precum “cerc”, “lacrima”, “frunza” si multe altele, vom avea alaturi de noi un invitat care ne va arata pas cu pas ce avem de facut: Daniela Bostan.

Este o ocazie buna ca, la inceput de primavara, sa facem cu mainile noastre felicitari sau surprize ce pot fi oferite celor dragi. Si, mai ales, sa invatam lectia rabdarii si a perseverentei. Va dorim vizionare placuta!

Mioara Mihai
Foto: www.papercraftcentral.net si www.lifechilli.com

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu