Exploratorii invata modelaj din amidon, pietre si margele

Adaugat la data martie 22, 2014 cu niciun comentariu

Ce crezi ca au in comun pietrele, margelele si amidonul de porumb? Fiecare dintre cele trei vor fi “vedete” duminica, in cadrul emisiunii Exploratorii, la a patra editie din seria Arte si mestesuguri.

Impreuna cu invitata noastra – Dorina Ion – vom invata cum putem realiza din pietre, lut, aracet si tempera o mica diorama care sa reprezinte un colt din natura. Fiecare etapa va fi prezentata astfel incat si micii telespectatori sa poata aplica ideile propuse.

Urmeaza o demonstratie de modelare a amidonului de porumb, in amestec cu diferite ingrediente care se proceseaza termic pentru cateva minute. Stiati ca atunci cand se usuca, acest amestec pe baza de amidon de porumb se aseamana cu portelanul? Ca sa il punem in valoare, vom primi toate indicatiile necesare realizarii unor trandafiri delicati.

Pauzele de joc precum “Sufla ghemotocul” sau “Stafeta rasucirii in jurul unui tub de hartie” sunt necesare si asteptate de catre copii. Dupa joc invatam inca o tehnica noua: modelaj sarma si margele. Daca doriti sa aflati cum putem face niste flori simple sau plante cu frunze si fructe ce se agata pe un lemn cu o forma interesanta, veti gasi informatii utile in ultima parte a acestei editii. Va invitam sa vizionati emisiunea Exploratorii duminica, 23 martie, de la ora 10:00.

Mioara Mihai

Foto: shopping.flu.ro

5.469 Comentarii

Lasa un comentariu