Exploratorii invata lectii de la seminte

Adaugat la data iulie 18, 2014 cu niciun comentariu

Iti propunem un exercitiu: aduna in boluri sau farfurioare toate tipurile de seminte pe care le ai in casa. Roaga-i si pe prietenii tai sa iti ofere cateva seminte de alte tipuri decat ce ai avut tu. Cheama-ti prietenii si incercati sa le etichetati si apoi sa le clasificati.

La emisiunea Exploratorii am pregatit pentru acest exercitiu peste 40 de tipuri de seminte comestibile aflate in diferite faze: expandate, presate si transformate in fulgi, decorticate, gata germinate sau integrale. Esti curios sa alfi cum s-au descurcat la aceasta provocare copiii prezenti in platou? Atunci te invitam sa urmaresti a treia editie din seria “Lectii din natura” duminica, 20 iulie, de la ora 10:00.

Pe langa faptul ca vei invata cum arata si cum se numesc acele seminte, te asteapta si jocuri de miscare: “Sorteaza semintele in timp record” si “Dirijeaza nuca”.

Daca ne gandim la activitati practice legate de semintele comestibile, va propunem 3 variante prin care putem folosi semintele in alimentatia noastra: lapte din seminte – surpriza, faina din seminte de in si salata de seminte de chia. Toate ingredientele folosite in retetele prezentate sunt excelente pentru sanatatea noastra.

Va dorim vizionare placuta si speram sa invatati impreuna cu noi lectii cat mai interesante de la seminte.

Mioara Mihai
Foto: Gabriela Ruellan, freeimages.com

5.435 Comentarii

Lasa un comentariu