Exploratorii invata despre transportul terestru

Adaugat la data octombrie 27, 2013 cu niciun comentariu

Ultima editie din seria “Transporturi”, in cadrul emisiunii Exploratorii, prezinta copiilor tema: transportul terestru.

???????????????????????????????Nici de data aceasta nu lasam deoparte jocurile sau experimentele si adunam materiale de tot felul: cuburi de lemn, cartoane simple, cartoane cu suprafata ondulata, pietre, vase, elastice de cauciuc. Invatam despre mijloace de transport care se deplaseaza pe uscat, realizam un circuit feroviar cu sine din lemn, testam rezistenta diferitelor tipuri de poduri pentru trenuri sau masini, ne jucam cu roti dintate sau cu sistemul de franare.

La rubrica activitatea practica invatam sa confectionam un breloc din lana, folosind tehnica impaslirii, pentru cheile de la masina. Ce forma poate avea brelocul? Oricare. Dar, ca sa ne amintim de tema editiei, bineinteles ca modelul ales este tot o masina.

Finalul reprezinta o provocare. Pentru a face o recapitulare a temelor din seria “transporturi” si pentru a extrage lectii valoroase, copiii prezenti in platoul de filmare au de traversat un labirint desenat chiar de ei, cu obstacole pregatite atat pentru echipa galbena, cat si pentru echipa rosie.

Sunteti curiosi sa aflati despre ce este vorba si sa descoperiti lectia fiecarui participant?
Raspunsul il veti afla duminica, de la ora 10:00, la Speranta TV.

Mioara Mihai, Speranta TV

Foto: sxc.hu

5.469 Comentarii

Lasa un comentariu