Exploratorii invata despre profesia de meteorolog

Adaugat la data noiembrie 23, 2013 cu niciun comentariu

Copii, va plac experimentele despre vreme? Dar jocurile?

Editia difuzata duminica trecuta, la emisiunea Exploratorii, a avut in centru profesia de meteorolog.

evening skyIn prima parte a emisiunii ne-am jucat “de-a norii” si am facut experimente legate de cateva notiuni despre vreme.

A doua parte a fost filmata la Administratia Nationala de Meteorologie unde am avut drept ghid pe domnul Dumitru Balta, meteorolog previzionist. Dumnealui ne-a prezentat un scurt istoric si mozaicul de la intrarea in curtea institutiei, apoi ne-a condus la statia meteo si ne-a aratat cum se fac masuratorile la diferitele tipuri de termometre, higrometru si pluviometru.

Am aflat mai multe despre antene, radarul meteo, transmiterea informatiilor, hartile meteo si cum se alcatuieste o prognoza de la doamna Teodora Cumpanasu si domnul Adrian Tanase, meteorologi.

Finalul prezinta recomandarile pentru micii telespectatori care si-ar dori sa aleaga aceasta profesie. Emisiunea poate fi revazuta in arhiva Exploratorii.

Maine dimineata, pe 24 noiembrie, v-am pregatit o alta editie despre o profesie – surpriza. Avem si cateva cuvinte cheie pentru curiosi: curbe de nivel, atentie la detalii, geografie, desen, scara. Cine reuseste sa descopere profesia?

Mioara Mihai

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu