Exploratorii invata despre activitate fizica, tihna si echilibru

Adaugat la data ianuarie 24, 2014 cu niciun comentariu

In luna ianuarie, la emisiunea Exploratorii, am discutat despre fiecare element din acronimul “Sanatate”.
Am inceput cu soarele si aerul, am continuat cu nutritie, apa si temperanta, iar duminica, 26 ianuarie, va fi ultima editie din seria aceasta. Asa cum v-ati dat seama din titlu, ultimele trei elemente sunt: activitatea fizica, tihna (sau odihna) si echilibrul (mintal si spiritual).

shutterstock_25102957Editia este impartita in 3 segmente. In primul dintre ele, vom afla de ce este important exercitiul fizic pentru sanatatea noastra. Fiecare copil dintre cei prezenti in platoul de filmare ne va povesti despre sportul preferat si beneficiile pe care le are. Bineinteles ca partea practica nu va lipsi, iar dupa efortul fizic, vom invata despre odihna.

Ultima parte este destinata echilibrului. Jocul “pastreaza echilibrul” poate fi o idee utila pentru a intelege importanta acestui element si veti avea nevoie de materiale pe care le gasiti in casa. Noi am folosit pungi pentru cadouri in care am pus mai multe carti pe post de greutati. Si o scandura asezata intre doua buturugi este numai buna pentru a te provoca sa verifici cum stai cu echilibrul. Mai ales cand “greutatile” au etichete precum “stres”, “zgomot”, “cearta”, “griji” sau “bucurie”, “pace”, “odihna”.

Inainte de final, mai avem un joc cu un biletel ascuns intr-un cufar. Oare ce mesaj este ascuns?

Daca v-am facut curiosi, va invitam sa vizionati aceasta editie duminica, 26 ianuarie, de la ora 10:00, la Speranta TV.

Sa aveti grija de sanatatea voastra!

Mioara Mihai

Foto: Shutterstock

Emisiunea poate fi urmarita in Arhiva speranta TV aici: Exploratorii: Activitate fizica, odihna si echilibru

5.491 Comentarii

Lasa un comentariu