Exploratorii descopera profesia de medic

Adaugat la data mai 02, 2014 cu niciun comentariu

Tu ce vrei sa te faci atunci cand vei creste mare? Chimist? Papusar? Fotograf? Sau poate vrei sa te faci doctor? Daca ai raspuns afirmativ la ultima optiune, atunci avem vesti bune pentru tine: la emisiunea Exploratorii, in ultima editie difuzata in luna aprilie, am avut ca invitat pe doamna Cristina Dascalescu, medic de familie in Brasov.

stetoscopDoamna doctor ne-a prezentat o multime de lucruri interesante despre activitatea unui medic. Am analizat si am aflat la ce folosesc o parte din obiectele care se regasesc in cabinetul de consultatii: spatula, stetoscop, fasa de tifon, comprese, adeverinte, fise, tensiometrul, masca, lanterna si… lista noastra este mult mai lunga, dar va invitam sa descoperiti celelalte elemente in editia arhivata aici: Exploratorii – Medicina

Pe langa informatiile pe care le-am primit pe aceasta tema, am avut parte si de cateva demonstratii: cum se ia tensiunea si ce inseamna cifrele indicate pe ecranul tensiometrului, cum decurge o vizita a unui copil la cabinetul medicului si de ce este important sa mergem la consultatii.

La final am aflat care sunt calitatile necesare unei persoane care alege sa practice aceasta profesie si cum putem fi de folos celor din jurul nostru.

Mioara Mihai

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu