Exploratorii descopera natura si arta

Adaugat la data martie 29, 2014 cu niciun comentariu

La emisiunea Exploratorii, copiii vor avea ocazia sa vizioneze ultima editie din seria “Arte si mestesuguri” duminica, 30 martie, de la ora 10:00. Editia aceasta poarta titlul “Natura si arta”.

De ce “Natura si arta”? Pentru ca artistii se inspira foarte mult din natura atunci cand creeaza operele lor. Artista Cristiana Palos, invitata acestei editii, iubeste florile; iar creatia dumneaei dovedeste acest lucru.

exploratorii - palos 2In prima parte a editiei vom invata despre materialele textile care pot fi utilizate in creatia artistica si, de asemenea, vom cauta sa descoperim cateva dintre propietatile lor, prin joc si discutii. Un alt material preferat al Cristianei Palos este hartia. Si pentru ca hartia, la randul ei, poate fi de diferite tipuri, vom invata cum sa realizam flori din aceste hartii si ce efecte interesante obtinem atunci cand lucram cu un astfel de material. Fiecare copil poate urma regulile simple din cadrul rubricii Activitatea practica, reusind astfel sa faca niste flori deosebite.

exploratorii - palos 3Dupa ce primim indicatiile practice si copiii au terminat lucrarile lor, mergem la ultima parte a emisiunii. Aici vom vizualizam o parte a portofoliului doamnei Palos si vom asculta o scurta prezentare a unor lucrari precum carti obiect, panouri decorative, colaje cu flori si chiar rochii spectaculoase, numite obiect – vesmant, inspirate din natura.

Va dorim vizionare placuta!
Mioara Mihai

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu