Erdogan vrea referendum pentru reintroducerea pedepsei cu moartea

Adaugat la data aprilie 17, 2017 cu niciun comentariu

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan anunta ca ar putea convoca un alt referendum, de data aceasta privind reintroducerea pedepsei cu moartea. Totodata, Erdogan a cerut guvernelor straine sa respecte rezultatul votului de duminica, prin care lui tocmai i-au fost incredintate puteri sporite.
“Turcia a luat o decizie istorica privind sistemul de guvernare”, a adaugat el, precizand ca tabara “da” a obtinut 25 de milioane de voturi la referendumul de duminica, la o diferenta de 1,3 milioane de voturi de tabara “nu”.
Intr-o conferinta de presa organizata la resedinta sa oficiala din Istanbul, el a subliniat ca referendumul a inchis usa istoriei lungi a Turciei de interventii militare in Guvern, relateaza Reuters.
“Turcia, pentru prima data in istorie, a decis, cu vointa Parlamentului si poporului sau, o schimbare atat de importanta”, a explicat el.
“Pentru prima data in istoria Republicii, schimbam sistemul nostru de guvernare prin politica civila. De aceea, este foarte important”, a adaugat presedintele.
“Acum vom lucra impreuna pentru a face cele mai importante schimbari in istoria Constitutiei tarii noastre dragi”, a mai spus el.

17.04.2017

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu