Emisiunea Salveaza-i viata! iti prezinta istoria Salvamontului prahovean

Adaugat la data februarie 23, 2012 cu niciun comentariu

Exista un loc in care intelegi cel mai bine cat de fragila este viata: la poalele muntilor, admirand maretia acestora, stiind ca au fost martorii trecerii timpului.

Urmariti azi, de la ora 19.00, un nou episod al emisiunii „Salveaza-i viata!”, ultimul realizat in colaborare cu echipa Salvamont Sinaia. Vom rasfoi pagini din istoria Salvamontului in judetul Prahova si vom afla cum a luat nastere, oficial, acest serviciu in anul 1969. Vom face cunostinta cu domnul Mihai Sarbu, seful serviciului Salvamont in perioada 1970 – 2005, si vom asculta povestea de viata a unui om pasionat de munte, care a luptat cu entuziasm pentru a ameliora durerea, pentru a diminua consecintele accidentelor, pentru a salva vietile celor aflati in vacanta pe munte.

Vom descoperi modul in care dezvoltarea tehnologiei a imbunatatit activitatea salvatorilor montani: statii de emisie-receptie performante, telefoane mobile, masini de teren, ATV-uri si snowmobile care faciliteaza comunicarea si usureaza accesul la victima. De asemenea, vom vedea diplome, insigne si fotografii de la cursuri de formare, concursuri, schimburi de experienta la care salvatorii montani au participat de-a lungul timpului, pentru a-si imbunatati activitatea si a afla lucruri noi.

Si, nu in ultimul rand, vom intra in atelierul domnului Mihai Sarbu si vom vedea in ce fel muntele se regaseste in operele de arta create aici. „Totul trece mult prea repede, nu raman urme”, a observat domnia sa. De aceea, a adunat o colectie personala dedicata muntelui – carti, fotografii foarte vechi, articole din ziare si obiecte folosite de cei care isi petreceau zilele pe munte, colectie care opreste, parca, timpul in loc.

Urmariti, asadar, emisiunea „Salveaza-i viata!”, ultima editie realizata in colaborare cu echipa Salvamont Sinaia joi, 23 februarie, de la ora 19.00, in reluare duminica de la ora 9.00.

Loredana Dumitrascu

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu